Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 80 vendég böngészi
Cir­kusz helyett kenyeret! Nyomtatás E-mail
2010. április 09.
Elutasította a képviselőtestület Koronka Lajos, a Fidesz- Nemzeti Fórum képviselője javaslatát, hogy diák szociális alapot hozzanak létre a rászoruló gyerekek iskolai étkeztetésének támogatására. Avatóünnepségre, helyi médiaköltségekre viszont több százmilliót szánnak.

 


Diák szociális alap létrehozását javasolta Koronka Lajos fideszes képviselő

 

 

Egyre több az éhező gyermek, a tanár is sokszor véletlenül, másoktól tudja meg, s próbál valamilyen kedvezményt szerezni diákjának az iskolai ebédhez. Egy tanulói ebéd ára, bár még mindig alacsonynak számít, ma már sok családnak nehezen, vagy egyáltalán nem kifizethető tétel. Jól lemérhető ez azon is, hogy amikor az ebéd árát emelik, mindig kevesebben fizetnek elő az iskolában.– Az iskolában elfogyasztott meleg ebéd biztosítása az egyik leghatékonyabb támogatási forma. Az önkormányzat 2010. évi költségvetésének tárgyalásán ezért javasoltam, hogy hozzunk létre 50 millió forintból egy diák szociális alapot, amely a legrászorultabbak részére tenné lehetővé a napi egyszeri meleg étel fogyasztását az iskolában – mondta Koronka Lajos.

 

– A többségben lévő szocialista képviselők azonban elutasították a kezdeményezést, mert nem találtak fedezetet a költségvetésben a gyermekétkeztetésre. Ugyanakkor a Főtér felavatási ünnepségére 50 millió forintot, az újpesti médiaköltségekre 135 millió forintot különítettek el, és egy mélygarázs terveztetésére is 85 millió forintot szántak.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Szalai Ottó 2010-04-14 07:57
Felháboritó,és megdöbbentő ! Egyre több az anyagilag ellehetetlenült családok száma,és napról-napra nő az éhező gyermekek arányszáma.A jövő nemzedékének szociális támogatását,els ődleges feladatának kellene hogy tekintse a kerületi önkormányzat. Az hogy ez nem igy van,nagyon elkeseritő !Azon képviselőknek üzenem,akik ezt a javaslatot leszavazták : "Szégyeljék magukat,és ha reggel tükörbe néznek,akkor azt tegyék amit ilyenkor kell !!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.