Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
„Folytatódik a rezsicsökkentés” | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 16.

 

Csak a Fidesz-KDNP nemzeti listája lesz képes a rezsicsökkentés politikáját európai színtéren is képviselni - jelentette ki Németh Szilárd.

 

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett április 4-ei ígéretére, miszerint, „ha április 6-án „erős felhatalmazást kapnak a választóktól, akkor folytatni fogják a rezsicsökkentést.” Megkaptuk április 6-án ezt az erős felhatalmazást. A magyar emberek úgy döntöttek, hogy védjük meg és folytassuk a rezsicsökkentés politikáját – fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint „a kétharmados győzelem garantálja azt, hogy ebben az évben tovább folytatódik a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése és az idei évre tervezett rezsicsökkentések megvalósítása.”

 

A kormánypárti politikus felidézte, a 2014-es rezsicsökkentést még tavaly decemberben döntötték el, melynek eredményeképpen április 1-jével 6.5 százalékkal csökkent a háztartási gáz ára. Április 6-án az volt a kérdés, hogy a szeptember 1-jére beígért 5.7 százalékos villanyáram, illetve október 1-jétől a 3.3 százalékos távhő árcsökkenés megvalósulhat-e – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd, aki egyúttal emlékeztetett Mesterházy Attila MSZP-elnök szavaira, miszerint „a kormányváltás után le fogják bontani, atomjaira fogják zúzni az Orbán-rendszer minden elemét”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A fideszes honatya az előző gondolat kapcsán úgy fogalmazott, az Orbán-kormány gazdaság- és szociálpolitikájának, valamint a családok megvédésének egyik legfontosabb eleme a rezsicsökkentés, amit a kormánypártok választási győzelmének köszönhetően sikerült megvédeni. Folytatódik a rezsicsökkentés, úgy, ahogy ezt ígértük, tehát ma már biztosak lehetünk abban, hogy a 2012 decemberi árakhoz képest, mind a gáz, mind a villany, mind pedig a távhő tekintetében átlagosan 25 százalékkal kevesebbet kell fizetni, így több pénz marad a magyar családoknál – jelentette ki Németh Szilárd.

 

A politikus elmondása szerint, a magyar kormánynak az „Európai Unió térfelén is meg kell küzdenie a rezsicsökkentés folytatásáért.” A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője emlékeztetett az úgynevezett Tavares-jelentésre, amelynek elkészítésében a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának képviselői is közreműködtek. Németh Szilárd egyúttal kitért az Országgyűlés júliusban nagy többséggel elfogadott határozatára, melynek megszavazásánál a szocialista képviselők nem voltak jelen.

 

„További aggodalomra ad okot, hogy a Magyarországot sújtó hatalmi visszaélés mögött üzleti érdekek húzódnak meg. Magyarország csökkenti a magyar családok által felhasznált energia árát. Ez sértheti több európai nagyvállalat érdekeit, akik monopol helyzetük révén hosszú éveken át extraprofitot termeltek Magyarországon. Elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament ezeknek a nagyvállalatoknak az érdekében próbál nyomást gyakorolni hazánkra” – idézett a Magyarországot megillető egyenlő elbánásról szóló határozatból Németh Szilárd, hangsúlyozva, az Országgyűlésben meg kellett védeni ettől a támadástól a magyarokat, meg kellett védeni a rezsicsökkentést.

 

A kormánypárti politikus arra is kitért, amikor 2014 februárjában is reálissá vált a rezsicsökkentés folytatása, az Európai Bizottság kötelezettségszegési-eljárással fenyegette meg hazánkat, a hatósági árak, azaz az úgynevezett „egyetemes szolgáltatás” miatt. Németh Szilárd felhívta a figyelmet, az unióban Magyarországon kívül még 17 ország alkalmaz hatósági árat a háztartásoknak juttatott energia tekintetében.

 

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet, május 25-én kerül sor az európai parlamenti választásokra. A Fidesz-KDNP nemzeti listáján mindenki a nemzeti érdekekért és az ezekben megvalósuló energiapolitikáért elkötelezett. Csak a Fidesz-KDNP nemzeti listája lesz képes a rezsicsökkentés politikáját európai színtéren is képviselni – szögezte le Németh Szilárd, hozzátéve, a rezsicsökkentést az iparra is szeretnék kiterjeszteni, további rezsicsökkentéseket kívánnak végrehajtani a háztartásoknál, illetve olyan fogyasztóvédelmi intézkedéseket kívánnak meghozni, amelyek „elősegítik a tudatos fogyasztói magatartást”.

 

A fideszes honatya elmondása szerint a közműdíj-szerkezet további átalakításában is segítséget várnak az európai parlamenti képviselőiktől. A legfontosabb célunk, hogy Magyarországon a magyar háztartások, a magyar ipar és a magyar vállalkozások kapják Európa legolcsóbb energiáját – zárta szavait Németh Szilárd.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés