Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 61 vendég böngészi
"Helyes utat választottunk" | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 17.

A választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek a célja egy munkaalapú, nem pedig spekulációalapú gazdaság felépítése – hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök beszédet mondott a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén, a Hungexpon.

 

Orbán Viktor gratulált és sok sikert kívánt a díjazottaknak. „Amit a verseny résztvevői az elmúlt napokban letettek az asztalra, az valódi mestermunka. Biztos vagyok benne, hogy teljesítményük a közönség, mentoraik és a szponzorok érdeklődését is felkeltette” – fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök szerint a díjazottak nemcsak maguknak szereztek elismerést és dicsőséget, hanem az iskoláiknak, az őket tanító tanáraiknak, és az országnak is. Orbán Viktor bízik abban, hogy hazánk hamarosan egy nemzetközi szakmai versenynek is otthont adhat majd. Az ehhez szükséges támogatást a kormány biztosítja - mondta el.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A miniszterelnök köszönetet mondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának is, mert az elmúlt években a kormány elvszerű és elkötelezett segítője volt a munkalapú gazdaság megteremtésében, a kétkezi munka becsületének helyreállításában, és a szakképzési rendszer átalakításában. Azt akarjuk, hogy a szakiskolák ne a munkanélküliek, hanem a munkából élő emberek számát gyarapítsák. Azt akarjuk, hogy a diákok olyan mesterségeket tanuljanak, olyan végzettséget szerezzenek, melyekkel az iskola elvégzése után el tudnak helyezkedni a szakmájukban – jelentette ki a kormányfő.

 

Orbán Viktor aláhúzta, ha azt akarjuk, hogy Magyarország legyen Európa egyik termelési központja, akkor az országnak magasan képzett szakembergárdára van szüksége. A magyar szakemberek ma az ország legfontosabb versenyelőnyét jelentik – fűzte hozzá.

 

A kormányfő arról is beszélt, hogy a szakképzési rendszer adja az alapját Magyarország munkára épülő gazdaságpolitikájának. Orbán Viktor közölte, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával egy megállapodás küszöbén állnak arról, hogy a 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakban több tízmilliárd forintot fordítsanak a hazai szakképzési rendszer fejlesztésére.

 

Orbán Viktor szerint a magyar szakképzés becsületét csak a képzésben résztvevő diákok tudják helyreállítani. Az eddig elért nemzetközi eredmények azt bizonyítják, hogy a duális szakképzési rendszerrel jó lóra tettünk, és helyes utat választottunk – fűzte hozzá. Aláhúzta, az igazán jó hír, hogy ez az út, ez a politika biztonságban van és a következő években - legalább négy évig - ezen mehetünk tovább, mert ezt az utat a magyarok egyértelműen és határozottan megerősítették. Az országgyűlési választáson az emberek egyértelműen és határozottan megerősítették, hogy tovább kívánnak haladni azon az úton, melyen az ország az elmúlt években elindult, és amely mentén haladva sikereket érhetünk el – jelentette ki.

 

A választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek a célja egy munkaalapú, nem pedig spekulációalapú gazdaság felépítése, és amelynek az értelme, hogy az érdem szerinti boldogulás lehetősége elérhető legyen minden magyar ember számára. Meggyőződésem, hogy Magyarország nagy jövő előtt áll – fogalmazott a kormányfő.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés