Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
Az önkormányzat tisztította meg a területet Nyomtatás E-mail
2014. április 22.

 

Évek óta okozott bosszúságot a környéken élőknek a Baross utca 1. szám alatti telekre hordott különféle szemét. A gazdátlannak tűnő telek magántulajdonban van, tulajdonosa viszont a felszólítások ellenére sem volt hajlandó intézkedni a szemétkupacok elszállításáról.

 

Hosszú ideje csúfította el a Baross utca elejét az üres telken található szeméthalom, amely folyamatosan egyre nagyobbra nőtt. Voltak itt bútorok, zöldhulladék, építkezésből fennmaradt sitt, háztartási szemét, amelynek bűze különösen zavarta a környéken élőket. A hatóság évek óta levelezett a tulajdonossal, az elmúlt nyáron felszólította, hogy nyilatkozzon arról, mit tud az ingatlanon heverő szemétről, kihez tartozik. Ám a telektulajdonos a megkeresések egyikére sem válaszolt. A hosszas procedúrát követően február közepén szólították fel a hulladékok elszállítatására és ártalmatlanítására, amelynek határideje március 11-ével járt le. Mivel a tulajdonos nem intézkedett, március 17-én a Városgondnokság munkatársai két tehergépkocsival kivonultak, és felszámolták a környezetszennyező lerakatot. A munkák költségét természetesen a telektulajdonosnak kell megfizetnie.

 

Bartók Béla

 

Sok panasz érkezett az önkormányzathoz a környéken élőktől, hiszen nemcsak esztétikailag volt zavaró a szemétlerakat, de a háztartási hulladék bomlása egészségre káros anyagokat is tartalmazhatott, arról nem is beszélve, hogy milyen szagot árasztott, különösen nyáron - mondta Bartók Béla (képünkön), a környék önkormányzati képviselője.

 

Hozzátette: mindez hosszú ideje zavarta az ott élőket, akik közül azóta többen jelezték, hogy észrevették a változást, és köszönik, hogy az önkormányzat lépéseket tett, és többé nem kell ilyen környezetben élniük. - Minden hasonló esetben intézkedik az önkormányzat a terület megtisztításáról, de azt tudnia kell a telek tulajdonosának, hogy ilyen esetben behajtják tőle az intézkedés költségeit, hiszen ez nem mentesíti a feladatai alól. Azaz mindenkor az ingatlan gazdája felel a tulajdonában álló terület tisztán tartásáért - szögezte le a képviselő.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés