Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi
Minden magyar felelős minden magyarért | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 22.

 

Gyorsan, különösebb szervezés nélkül gyűlt össze az 55 ezer aláírás – jelentette be Gulyás Gergely.

 

A fideszes politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján arról tájékoztatott, hogy az EP-választásra húszezer aláírást kellett összegyűjteni, de ennek majdnem háromszorosát sikerült elérniük az elmúlt napokban. Hozzátette, még a mai nap folyamán le fogják adni a Fidesz és a KDNP közös európai parlamenti listáját és az összegyűjtött ajánlóíveket.

 

Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy a kárpátaljai és délvidéki magyarság számára is biztosítottak – nagy valószínűséggel befutó - helyet a Fidesz-KDNP listáján.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ennek kapcsán elmondta, hogy Szlovákia az unió tagja, és reményeik szerint az MKP meg fogja ismételni öt százalék körüli eredményét az EP-választáson is, magyar képviselőt juttatva az Európai Parlamentbe. Az ukrajnai és szerbiai magyarságnak erre nincs lehetősége, hiszen e két ország nem tagja az EU-nak – jegyezte meg.

 

A nemzteti lista üzenete egyértelmű: minden magyar felelős minden magyarért, függetlenül attól, hogy hol él a világban – mutatott rá a fideszes politikus. Ugyanakkor az EP-választás legfontosabb tétjének a nemzeti minimum kialakítását nevezte.

 

Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: a választó polgároknak egyértelmű ítéletet kell mondaniuk arról, hogy elfogadhatónak tartják-e a szocialisták és Bokros Lajos elmúlt ötéves munkáját, amikor a nemzeti érdekérvényesítést azzal nehezítették, hogy a belpolitikai vitákat valótlan állításokkal külföldre vitték. „Ezzel valójában nem a kormányt, hanem az országot sikerült lejáratniuk” – jegyezte meg.

 

Gulyás Gergely helyeselte ugyan, hogy az MSZP öt képviselőjéből négyet lecserél, azonban meglátása szerint „semmi sem valószínűsíti azt, hogy eddigi politikáján változtatni fog”.

 

A választók egyértelmű lehetőséget kaptak arra, hogy megüzenjék: a belpolitikai vitákat ők kívánják eldönteni, és ehhez semmilyen internacionalista segítségnyújtást nem kérnek, és nem adnak újabb lehetőséget az MSZP-nek arra, hogy „jobb sorsra érdemes portugál kommunistákat strómanként használva marasztalják el Magyarországot”.

 

Aki a nemzeti listára szavaz, az a nemzeti minimumra is szavaz – vélekedett Gulyás Gergely. Végül a kormánypárti képviselő arról tájékoztatott, hogy a kárpátaljai, délvidéki és felvidéki magyar jelölteket holnap fogják bemutatni.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés