Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 77 vendég böngészi
„Európának cselekvőképesnek kell lenni" Nyomtatás E-mail
2014. április 29.

 

Szájer József szerint a válságból csak hatásos, és gyors döntésekkel lehet kilépni.

 

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője Az Estében arról beszélt, hogy a válság nem ért véget, éppen ezért irányokat kell szabni, s ebben az értelemben kifáradt az európai integráció. Az, hogy kitűzött cél nélkül ment előre, s ebben az állapotában az, hogy egyik napról a másikra élt, az nem folytatható, ennél nagyobb szabású változásokra van szükség, egy EP-választás jó ok, hogy ez elinduljon – közölte.

 

Szájer felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak az Európai Parlament fog megújulni, hanem létrejön egy új bizottság, új vezetéssel. „Gyakorlatilag Európa teljesen új vezetést fog kapni” – mondta.

 

A Fidesz EP-képviselője szerint egy dolog nagyon fontos, mégpedig, hogy „Európának cselekvőképesnek kell lenni, s ehhez nem mindig vannak meg az eszközei, a másik oldalon az, hogy az a módi, hogy a tagország érdekeit egyre kevésbé vegyék figyelembe, az sem működik” – mondta. Hozzátette: a válságból csak hatásos, és gyors döntésekkel lehet kilépni.

 

A Fidesz véleménye szerint az Európai Uniónak azokba az ügyekbe kellene beleszólnia, amelyekben „a közös európai cselekvés többet ér, és hatékonyabb, mint amikor helyben csináljuk”. Szájer József szerint például a pálinkaügy szimbolikus, a szabadságról szól, s az EU ezt a szabadságot korlátozná.

 

A fideszes politikus felvetette: honnan tudhatja Brüsszelben bármelyik bürokrata, hogy Magyarországon mi a jó. Ha mindent kérdést Brüsszelben döntenének el, például az Európai Egyesült Államok, akkor olyan döntések születnének, aminek semmi köze a mi életünkhöz – mondta. Hozzátette: „mi olyan Európát akarunk, ahol ezek arányosak, (…) vagyis hogy a döntések ott szülessenek meg, ahol a leghatékonyabban lehet őket meghozni és ahol a legtöbb információ rendelkezésre áll”.

 

Szájer József arról is beszélt, hogy egy bürokrácia soha nem akar újat, mindig a régihez ragaszkodik, mert abból nincsenek konfliktusok, „mi meg azt mondjuk, hogy egy ilyen súlyos válságból nem lehet úgy kimászni, hogy a régi, sokszor csődöt mondott recepteket alkalmazzuk”.

 

A Magyarország által alkalmazott új utakat kereső megoldások, amelyek mára meghozták az eredményüket, tehát az a gazdaságpolitika, azok az újítások, amit mi bevezettünk- bankadó, közös teherviselés - ezek mind olyan kérdések, amelyek újak egy bürokrácia számára, ők ezt ellenzik – mondta Szájer. Hozzátette: „ennek véget kell vetni, az EU nem töltheti be azzal a szerepét, hogy akadályozza az egyes tagországok szabad fejlődését, az ötleteket és a válságból való kilábalásnak, a kreatív, innovatív útjait”.

 

(hirado.hu-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés