Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
"Több józanságot kérünk Szanyi Tibortól és a szocialistáktól" | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 29.

 

Szanyi Tibor, a szocialisták EP listavezetője ugyanott folytatja a gyűlölködést és az uszítást, ahol abbahagyta - mondta Zsigó Róbert.

 

Április 6. után az ember azt hihette, hogy a bukott baloldal tanul az újabb bukásból - jelentette ki a Fidesz szóvivője hétfőn. De nem így történt, ezúttal sem - jegyezte meg.

 

Szanyi Tibor, a szocialisták EP listavezetője ugyanott folytatja a gyűlölködést és az uszítást, ahol abbahagyta - emelte ki a kormánypárti politikus.

 

Ennek kapcsán felidézte, hogy az MSZP-s politikus a napokban a közösségi oldalon nem egyszer a sorok között lerománozta a külhoni magyarokat, és azon bosszankodott, hogy „egyeseknek” miért volt olyan „fontos szavazni onnan”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Sokat elárul az MSZP-ről, hogy olyan embert választott listavezetőnek és európai arcának, aki a külhoni magyarokról újra és újra becsmérlően beszél, és elvitatja tőlük magyarságukat - mutatott rá Zsigó Róbert, emlékeztetve: a szocialisták listavezetője sokadszor engedte meg magának ezt a stílust.

 

Szanyi Tibor nyíltan sértegette a külhoni magyarokat már korábban is - fogalmazott a Fidesz szóvivője. Példaként említette, hogy a baloldali politikus románozta, "retyerutyának”, "zsigeri barmoknak”, "nagy rezsivel” járó "boldog-boldogtalannak” nevezte a külhoni magyarokat.

 

Ez a sértegetés és gyűlöletkeltés azonban már jóval többről szól, mint Szanyi Tiborról - emelte ki, rámutatva, hogy Szanyi a szocialisták első számú európai parlamenti képviselőjelöltje. Hozzátette: Szanyi Tibor a szocialista párt nevében akarja magával vinni ezt a gyűlöletet Brüsszelbe, amellyel sokat ártana a nemzeti érdekeknek.

 

"Több józanságot kérünk Szanyi Tibortól! És több józanságot kérünk a szocialistáktól" - hangsúlyozta Zsigó Róbert. Meglátása szerint Szanyi Tibor kijelentései már most jelzik, hogy a magyar ügyeknek, a nemzeti érdekeknek és a külhoni magyarságnak ő és a szocialisták csak ártani lennének képesek az Európai Parlamentben.

 

Magyarország azonban 2010-ben és 2014-ben is a nemzeti összefogásra szavazott - szögezte le. A magyarok április 6-án is nemet mondtak a gyűlölködésre, és nemet mondtak az Európai Unióból való kilépésre, amelyet a szélsőjobb szeretne elérni - fűzte hozzá a szóvivő.

 

Egyúttal megerősítette, hogy a Fidesz-KDNP a határon túli magyarságot nemzetalkotó tényezőnek ismeri el, és felelősséget vállal sorsukért. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze a Európai Parlament - tette hozzá.

 

Ezért is állítottunk nemzeti listát a május 25-i európai parlamenti választásra, amely a határon túl élő magyar nemzeti közösségeknek is - jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy a kormányzó pártszövetség nemzeti listáján Kárpátalja, Erdély, Vajdaság, Felvidék és a nyugati magyarság is képviselteti magát.

 

A szóvivő végül arra kérte "a magyarokat határon innen és túl", hogy álljanak ki a nemzeti lista mellett.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés