Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Gondos tervezés után megújul a Vasvári utcai rendelő Nyomtatás E-mail
2014. május 12.

 

A tavasz kezdetekor látott hozzá nagyszabású tervéhez, a felnőtt- és gyermek- háziorvosi rendelők megújításához az önkormányzat. A hónapokon át zajló munkákat építészeti, elektromos és gépészeti felmérés előzte meg, a felsorolás már a javítandókat is jelenti egyben.

 

Folyik a rendelők portálját és belső terét egyaránt érintő arculattervezés is, az egységes falmatricák készítése, amely szintén a megújulás része.

 

A felújítandó épületek között vannak már eredetileg is orvosi rendelőnek tervezettek, és olyanok is, amelyek egészségügyi intézményként, például bölcsődeként szolgálták a rendelővé alakítást megelőzően a városban élőket. Utóbbira példa a Vasvári Pál utca 20-22. szám alatti felnőtt-háziorvosi rendelő, amely a bölcsődei foglalkoztató egy részéből alakult át még a nyolcvanas években.

 

Dr. Szabó Béla, a körzet önkormányzati képviselője a helyiekkel közös sikernek tekinti a megyeri városrészben történő számos felújítást, így a megújuló orvosi rendelők munkálatait is.

 

Május 7. és 16. között újítják fel a rendelőt, amelynek során külső-belső átalakításnak lehetünk tanúi - mondja dr. Szabó Béla. - A belső terek festése, az ajtók mázolása, a nyílászárók cseréje egyaránt szükséges, miként a málladozó vakolat javítása is. A bejárat előtetőt kap, a napsugárzást redőny árnyékolja, a váró hűtött légterű lesz. A megsüllyedt, balesetveszélyes bejárat burkolatcseréje is megtörténik és a fűtés korszerűsítés, valamint az akadálymentesítés is elengedhetetlen - emeli ki dr. Szabó Béla aki hozzáteszi: az idősek és a fiatal családok is egyaránt várják a megújult rendelőt.

 

A felújítás ideje alatt a négy háziorvos betegeit sürgős esetekben az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben működő 24 órás felnőttügyelet látja el.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés