Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 26 vendég böngészi
Határozatlan ideig meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot | +videó Nyomtatás E-mail
2014. május 13.

 

A végső határidő ki nem jelölésével a bankrendszer egészét érdekeltté tehetik a devizahitelesek ügyének rendezésében egyszer és mindenkorra.

 

A törvényalkotási bizottság első ülésén valamennyi párt hozzájárult, hogy rendkívüli sürgősséggel, házszabálytól eltéréssel hosszabbítsa meg a parlament a kilakoltatási moratóriumot a devizahitel-adósok tekintetében – jelentette be Gulyás Gergely.

 

A törvényhozási bizottság elnöke a testület hétfői ülésének szünetében arról tájékoztatott, várhatóan az Országgyűlés még a mai napon döntést tud hozni ebben a kérdésben, és határidő nélkülivé válik a kilakoltatási tilalom.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Gulyás Gergely elmondása szerint ennek az a lényege, hogy mindaddig, amíg a parlament nem rendezi véglegesen a devizahitel-szerződések ügyét, addig Magyarországon kilakoltatásra nem kerülhet sor.

 

„Noha van ezzel ellentétes szocialista javaslat, amely határidőt szabna”, de ezt a kormányzó pártszövetség nem támogatja – közölte.

 

A fideszes politikus kiemelte, hogy a végső határidő ki nem jelölésével a bankrendszer egészét érdekeltté tehetik a devizahitelesek ügyének rendezésében egyszer és mindenkorra. Ugyanakkor Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy a kérdés rendezése nem a Fidesz-KDNP-n múlik. Abban a pillanatban, ahogy a Kúria kiegészíti vonatkozó jogegységi döntését, az Országgyűlés néhány héten belül véglegesen rendezni fogja a devizahitelek kérdését – szögezte le.

 

Az új kormány és az új parlament egyik első döntése az, hogy Magyarországon senkit, akinek devizahitel-tartozása áll fenn, nem lehet kiköltöztetni ingatlanából – erősítette meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés