Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Új otthonteremtési program és a rezsicsökkentés kiterjesztése Nyomtatás E-mail
2014. május 19.

 

Magyarország gazdasági teljesítőképességének javításában 2010 óta jelentős eredményeket ért el a kormány, a tartós növekedéshez azonban új otthonteremtési programra és a rezsicsökkentés vállalkozásokra történő kiterjesztésére van szükség - húzta alá Rogán Antal.

 

Rogán Antal vasárnap Tatárszentgyörgy-Sarlóspusztán, a Fejlődő Vállalkozások Egyesülete által szervezett Icon Gazdaságpolitikai Konferencián Róna Péterrel, az Ökopolisz Alapítvány társelnökével a 21. századi gazdasági szabadságharcról folytatott vitájában arról beszélt, hogy az alkotó energiák felszabadításának egyik legfontosabb feltétele a vállalkozások mozgásterének bővítése és versenyképességének javítása, amit a kormány a rezsicsökkentés kiterjesztésével is igyekszik a következő időszakban elősegíteni.

 

A politikus úgy vélte: a külföldön munkát vállaló magyarok többsége életkezdésének feltételeit próbálja megteremteni. Hiányzik egy, az első Orbán-kabinet idején már létrehozott és sikeres, ám a szocialisták által később tönkretett otthonteremtési program - tette hozzá jelezve, hogy a következő években a költségvetési mozgástér függvényében ennek újraindítását tervezik.

 

Hangsúlyozta: a KSH adatai szerint 2010 és 2013 között 50 ezerrel nőtt a külfölden dolgozó magyarok száma, miközben 320 ezerrel bővült a hazai foglalkoztatottság. Minden munkahelyet, így az állam és a külföldi tőke által teremtett állásokat is meg kell becsülni – mondta emlékeztetve, hogy a kormánynak 184 milliárdot kellett az előző ciklusban munkahelyvédelemre költenie.

 

Szólt arról is, hogy Magyarország 2010-ben gyámság alatt, csődhelyzetben volt, miközben a gazdaságpolitika fő irányát az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap - szabta meg.

„Az előző kabinetek talán legnagyobb hibája, hogy nem éltek a válság előtti fejlődési lehetőségekkel” – fogalmazott.

 

Rogán Antal kiállt a nagy külföldi cégek jelenléte mellett, mondván, a gyártóbázisok kiépítését követően számos nagyvállalat a fejlesztőközpontját is Magyarországra telepíti. Ugyanakkor közölte: nem volt szerencsés és komoly következményekkel járt, hogy nem csak a versenyszférában történtek külföldi tőkebefektetések.

 

Kérdésre válaszolva a Fidesz frakcióvezetője kijelentette: „a devizahitelek korszakát le kell tudni zárni Magyarországon”, a népesedési politikáról szólva pedig elmondta: jövőre, vagy 2016-ban növelik a kétgyermekes családok adókedvezményét.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés