Névnap

Ma 2017. augusztus 24., csütörtök, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
augusztus
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Támasz a parkoláshoz Nyomtatás E-mail
2014. május 19.

 

A kerékpáros közlekedés újra reneszánszát éli, mind többen térnek át négy kerékről két kerékre a városi közlekedésben is. Mindehhez bicikliutak kellenek, javuló közlekedési morál, továbbá lényeges szempont, hogy a kerékpárnak is parkolnia kell valahol amíg tulajdonosára várakozik.

 

Újpesten az elmúlt években folyamatosan javulnak a kerékpározás feltételei. Az Önkormányzat legújabb fejlesztésként óvodáinkhoz, iskoláinkhoz és orvosi rendelőink elé kerékpártámaszokat épít. A bicikliút-hálózat fejlesztése mellett tovább fejlődik a kerékpáros infrastruktúra a városban.

 

 

A telepítések a Tarzan Park és a Szakrendelő előtt kezdődtek a tavalyi évben. Idén először az általános iskolákhoz épültek meg az új kerékpártárolók. Az Újpesti Városgondnokság munkatársai a megújuló orvosi rendelőknél, majd az óvodáknál folytatják a munkát - mondta el Rádi Attila alpolgármester.

 

A Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény egyike azoknak az iskoláknak, amelyeknél már elhelyezték a kerékpártámaszokat. Balázs Erzsébet, a körzet önkormányzati képviselője, aki maga is biciklivel érkezett, azt mondta, egész Újpestnek jó, hogy városszerte létesülnek kerékpártárolók: - A bicikliutaknak és most már a támaszoknak köszönhetően a kerékpáros közlekedés is ugrásszerűen fejlődik Újpesten. Jó lenne, ha minél többen tennék le autóikat, és váltanának két kerékre - tette hozzá.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés