Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Mindig a magyar érdekeket fogjuk képviselni Nyomtatás E-mail
2014. május 27.

 

A tegnapi választáson az emberek nemet mondtak a szélsőségekre és igent a nemzeti érdek képviseletére – jelentette ki Rogán Antal.

 

Magyarország polgárai hét héttel a parlamenti választások után a tegnapi napon ismét véleményt mondtak. Május 25-én az európai parlamenti választáson a magyarok egyszerre mondtak nemet és igent. Nemet mondtak a szélsőséges politikai megnyilvánulásokra és stílusra, és igent mondtak a magyar nemzeti érdekek egységes, határozott képviseletére – fogalmazott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, hétfői napirend előtti felszólalásában.

 

A kormánypárti politikus az előző gondolat kapcsán hangsúlyozta, a magyar emberek nemet mondtak arra a szélsőségre, amelyik „a magyar nemzeti érdekek feladását hirdette és Európai Egyesült Államokat szorgalmaz az önálló és független Magyarország helyett”, hiszen - mint kifejtette - a választók kevesebb, mint 10 százaléka gondolta úgy, hogy számukra járható utat jelentene ez az alternatíva.

 

Rogán Antal kiemelte, a magyarok nemet mondtak arra a szélsőséges gondolatra is, amelyik „Magyarországnak az Európai Unióból való kilépésével játszadozik és ezáltal veszélyezteti a magyar munkahelyeket, a magyar családok érdekeit, a Magyarországnak járó fejlesztési forrásokat”.

 

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője szerint a magyar választók legfontosabb üzenete - amiért a Fidesz-KDNP arányosan több szavazatot kapott, mint a legutóbbi parlamenti választáson – az, hogy „számukra a piros-fehér-zöld az első”. Egyértelműen megüzenték azt, hogy Magyarország minden politikai erejétől a magyar érdekek egységes képviseletét várják el, pártpolitikai hovatartozástól függetlenül – szögezte le Rogán Antal.

 

Ebben a házban közösen döntjük el, hogy melyek Magyarország legfontosabb érdekei, amelyek mellett a magyar határokon kívül, a belpolitikai vitákat félretéve, közösen és egységesen kell kiállnunk – mondta a fideszes politikus. Úgy fogalmazott: „most van egy olyan pillanat, amikor félretehetjük az ezzel kapcsolatos múltbéli vitákat”. Rogán Antal arra kérte az ülésteremben jelenlévőket, hogy a saját színeikben jelölt európai parlamenti képviselőket győzzék meg arról, hogy „Brüsszelbe nem a belpolitikai vitákat kell kivinni, hanem a magyar érdekeket kell egységesen képviselni.”

 

A Fidesz frakcióvezetője arra is rámutatott, „a magyar polgárok azt szeretnék, hogy egységesen védjük Brüsszelben a magyar érdekeket, függetlenül attól, hogy a 21 magyar európai parlamenti képviselőből kit, melyik párt delegált”. A magyar választók azt kérik, hogy mindannyian egységesen álljunk ki a rezsicsökkentés mellett, mert az fontos a magyar családoknak. Azt kérik, hogy egységesen képviseljük Magyarország érdekeit az Európai Parlamentben. Azt várják el, hogy együtt védjük meg a magyar földet, és ha szükség van méltányos közteherviselésre a magyar költségvetés és a magyar családok érdekében, akkor a multinacionális érdekek helyett minden alkalommal a magyar érdek mellett álljunk ki – emelte ki Rogán Antal, hozzátéve, a Fidesz-KDNP politikusai továbbra is ezt fogják tenni.

 

Egységesen, mindig csak a magyar érdeket fogjuk képviselni és mindig arra fogunk törekedni, hogy semmilyen belpolitikai vitát az Európai Parlamentbe ne vigyünk – zárta szavait a frakcióvezető.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés