Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Nemzeti válogatott Nyomtatás E-mail
2014. május 27.

 

Kedves Olvasó, Ön rúgna öngólt? Nem olyan egyszerűt, kínosan bénázósat, bepattanót, hanem olyan igazit, keményet, teli rüszttel, bele a saját kapu pipájába?

 

S ünnepelné utána magát? Felidézné a pillanatot, amikor könyökölt? Vagy azt a bájos villanást, amikor megrúgta az ellenfél bokáját? Azt, amikor még ott maradt megtiporni a játszótárs lábát?

 

Ez sport lenne?

 

Vagy egyszerű libbal politika?

 

A budapesti ellenzéki pártok az európai parlamenti választásoknak úgy mentek neki, mint akinek semmi és senki sem számít. Magyarország főleg nem. Az mellékes, olyan, mint a Himnusz, amit ausztriai szállodában dúdolgat száz eurókért augusztus 20-án Boss ingben az európéer hazafi.

 

A Magyar Szocialista Párt olcsó alkuba küld képviselőket Brüsszelbe. Szanyi megígérte, hogy nem szúrja hátba Mesterházyt vagy éppen most még nem, vagy legalább ezt mondja. Szocialista listán második helyezett Ujhelyi megtalálta saját tökéletes bonmot-ját: „Ha kell, az asztalra csapunk, de mégiscsak a feladatunk a szövetségek kötése, a támogatók megtalálása.” Lehetne ennél szebb cél? Hiszen a támogató olyan kényelmesen kedélyes dolog, s a lista harmadik helyén lévő Veres expénzügyminiszter is mit kívánhatna jobbat magának ebben az uniós életben? Gúr MSZP-s alelnök fiúgyermekét is természetesen tehetsége predesztinálta a listára, a kedves papa nyilván semmilyen alkut nem kötött a pártelnökkel.

 

Baloldal meg új Európa? Most komolyan?

 

Az MSZP-s káderultinál talán még mulatságosabb a két kisebb szervezet mókája. Bajnai úgy listavezető, hogy nem akar kimenni Brüsszelbe. De természetesen neki is van frappáns mondása: „Ez a vasárnap gyermeknap, és ennek a választásnak az az egyik legfontosabb tétje, hogy a gyerekeink és az unokáink milyen országban nőnek fel.” S ebben igaza is van. De valóban azt akarjuk, hogy egy olyan ember döntsön gyermekeinkről, unokáinkról és úgy általában bármely rendes emberről, aki egy szánalmas libás sztoriból lett „valaki”? Aki emberek fejének rugdosásában éli ki liberális hajlamait?

 

Gyurcsány tegnap „Feri taxit” vezetett. A jármű egy meglehetősen rusnya piros villanyautó volt, bárki beülhetett oda, aki késztetést érzett arra, hogy a Demokrata Koalíció vezérével az ország dolgairól beszélgessen. Megkérdezhette például arról, hogy mi történt 2006-ban, vagy akár arról, mennyire gyűlöli az MSZP regnáló vezetőit, és volt-e olyan pillanat, amikor hihetetlenül csúnyán nézett Orbán Viktorra.

 

Mert más mondókája nincs neki sem.

 

A három libbal párt azért indul, hogy megússza. Hogy legyen állás, pénz, eladható információ – utóbbiban a „nemzeti radikálisokkal” is vetekednek.

 

A cikk elején felvetett futballpéldánál maradva: őket tökéletesen hidegen hagyja Magyarország. Ők el akarják adni a meccset, bárkinek, aki eleget gyűr a zsebbe, bárkinek, aki akár csak ígér valami látványosan élősködőt. Ők nem akarják Magyarországot képviselni, számukra az Európai Unió remélt hatalmuk és pénzük biztosítéka. Leegyszerűsítve: ők nem Magyarországot akarják erősíteni az Európai Unióban, hanem a brüsszeli bürokraták akaratát vernék át Budapesten. Számukra az a kifejezés, hogy nemzeti válogatott, semmit nem jelent. Fradista és újpesti mindig harcolt egymással, de soha, egyetlen tisztességes spílerben sem merült fel, hogy a meggypiros mez becsületét ne védje meg, s válogatott meccsen ne adja oda a labdát a máskor lila, illetve zöld trikóban rohangáló csapattársának.

 

Magyarország azért lépett be az Európai Unióba, hogy a magyar emberek jobban éljenek. Magyar politikusoknak azért kell menniük az Európai Parlamentbe, hogy Magyarország érdekeit képviseljék. Ha kell, harcolva, adott esetben értelmetlen „uniós normákra” is nemet mondva. Nem törődve azzal, hogy ennek „rossz lesz a sajtója”, ha „csúnyán néz” ránk valaki, ha megalkuvásra késztet.

 

Magyarország képviselői az Európai Parlamentben ne legyenek légiósok, egyéb zsoldosfélék, sem olyanok, akik nem veszik fel a nemzeti mezt, mert hátha megsérülnek, és akkor csökken a klubgázsi.

 

Nemzeti válogatott kell.

 

(Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés