Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
Junkcer jelölése egy hatalomátvételi kísérlet Nyomtatás E-mail
2014. június 02.

 

Vége az uniformis Európának és vége annak az időszaknak, amikor Magyarországnak el kell tűrnie, ha alaptalanul bírálják – mondta a Hír TV Versus című műsorában Szájer József.

 

A fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: nem Juncker úrral van gond, hiszen Orbán Viktor kifejezetten jó személyes viszonyt ápol vele. Nem személyi, hanem tartalmi kérdés az Európai Bizottság elnökének megválasztása – mondta.

 

Szájer József kiemelte: a magyar kormánypárt továbbra is kiáll amellett, hogy az Európai Unióban a nemzetállamok érdekét kell képviselni és nem szabad, hogy felboruljon az egyensúly a közös intézmények és a tagországok között. Egyúttal emlékeztetett: Jean-Claude Juncker luxemburgi politikus egy olyan föderális Európa koncepcióját támogatja, amelyet a Fidesz elutasít.

 

"Mi egy olyan európai koncepcióból indulunk ki, amelyben a tagországok megőrzik azt a jelenlegi nagyon kényes egyensúlyt, amely az unió közös intézményei és a tagországok vezetői között van" - mutatott rá.

 

Ez a fajta jelölés, amelyet most a parlament elindított a csúcsjelöltek segítségével, ez tulajdonképpen egy hatalomátvételi kísérlet arra vonatkozóan, hogy az európai közös intézmények, tehát a parlament átvegye a tagországok szerepét - fűzte hozzá.

 

Ennek kapcsán felidézte azt is, hogy az egykori luxemburgi miniszterelnök kormányzása alatt hazánkat jelentős támadások érték.

 

Többek között a szintén luxemburgi uniós biztos Viviane Reding részéről, amikor a magyar médiatörvényt kritizálta - jegyezte meg, hozzátéve: Jean-Claude Juncker néppárti politikusként akkor leállíthatta volna Magyarország lejáratását.

 

"Vége az uniformis Európának. Vége annak, hogy valaki kiadja a jelszót, és akkor mindenki arra megy. Mi éppen azért tettük be a lábunkat ebbe a résbe, mert úgy gondoljuk, hogy Európa nem mehet a régi úton" - fogalmazott a fideszes EP-képviselő. Ebben a tekintetben Juncker úr a múlt embere, ő vezette a pénzügyminiszterek tanácsát, az euró tanácsát hosszú éveken keresztül - vélekedett Szájer József, feltéve a kérdést: hogyan mondja ő azt, hogy miközben a válság előtt is és közben is láttuk, hogy ez a válságkezelés messze volt a tökéletestől, amelyben neki jelentős része volt, hogy várjuk azt, hogy esetleg új lendületet ad Európának?

 

Ugyanakkor leszögezte: vége annak az időszaknak, amikor Magyarországnak el kell tűrnie, ha alaptalanul és ok nélkül kritizálják.

 

Szájer József végül azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz a május 25-ei eredménnyel egy jelentős morális és politikai támogatást kapott a választóktól, amellyel a kormány határozottan tud majd fellépni az Európai Unióban.

 

(Hír TV - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés