Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 106 vendég böngészi
Negyed századnyi érték Nyomtatás E-mail
2014. június 10.

 

Változatos tematikájú gálaműsorral ünnepelte fennállásának huszonötödik évfordulóját az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium az ifjúsági Házban, június 6-án. Wintermantel Zsolt a város zászlaját adta át az iskolának, melyet Tóthné Nyiszteruk Hilda igazgató asszony vett át a közösség nevében.

 

A gálaműsor egy rövid vetítés és Márai Sándor: Ünnep című versével vette kezdetét, majd a díszvendégek (Házlinger György tankerületi igazgató, Bandzsók Sándorné a Bőrfestő Utcai Általános iskola, az elődintézmény igazgatója, Borosné dr. Kézy Zsuzsanna alapító igazgató, Tóthné Nyiszteruk Hilda jelenlegi igazgató) köszöntése után Wintermantel Zsoltot, a gála fővédnökét „szólította színpadra” Bencsik Dóra az egyik 11.b osztályos műsorközlő.

 

Zászló átadás

 

- A születésnap jó alkalom arra, hogy végigtekintsünk az elmúlt éveken.– kezdte gondolatait a polgármester. - 25 év egy ember életében is nagy idő. Bár az iskolának volt más formája (Bőrfestő Utcai Általános Iskolaként kezdte működését), a szellemiség örök.

 

A polgármester, köszöntö szavai után, átadta a város zászlaját az iskolának, melyet Tóthné Nyiszteruk Hilda igazgatónő vett át. Ugyancsak figyelmességgel, egy-egy csokor virággal, illetve Újpest Borával köszönte meg a polgármester munkájukat azoknak a tanároknak, akik már a kezdetektől (azaz huszonöt éve) az intézményben tanítnak.

 

Végezetül azt is elárulta: bár nem az évfordulóhoz kapcsolódóan, de a tanév végén felújítás kezdődik az iskolában; a nyílászárókat cserélik és a homlokzat újul meg az őszi iskolakezdésre.

 

Tóthné Nyiszteruk Hilda szerint az elmúlt negyedszázad történelem. Ttöbbezren végeztek a Csokonaiban. Hogy mit közvetített számukra az iskola, azt csak a visszajárók emlékezéseiből tudhatjuk. Ugyanígy nehéz becslés a tanári munka hatásait megállapítani, hiszen ennek gyümölcse sokára érik be. Kiemelte: az iskola a "követelek, mert tisztellek" elvét követi.

 

Szólt arról is, hogy a kezdetekkor nehéz volt szellemi műhelyt létrehozni „a lakótelep szélén”, ma pedig a devalválódó értékek fenntartása a kihívó feladat. Végezetül hozzátette: reméli, hogy hitet és felelősséget megőrizve készülhetnek majd az ötvenedik évfordulóra.

 

Az igazgató és a polgármester szavai után változatos műsorral folytatódott a gála: a Tulipán Énekegyüttes szatmári népdalokat adott elő, majd az iskola kórusa lépett a színpadra. A műsor zömét énekes és táncos előadások alkották, de a 2.c osztály – kabalaállatához hűen – Cápali és Cápeti meséjét is színpadra állította. A gálát az ünnepi torta felszeletelése zárta.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés