Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Pedagógusnap a köszönet jegyében Nyomtatás E-mail
2014. június 12.

 

Közel kétórás, rendkívül változatos műsorral köszöntötte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti IV. Tankerülete az újpesti tanítókat, tanárokat június 10-én az Ady Endre Művelődési Házban. A pedagógusnap apropóján Wintermantel Zsolt is köszöntötte a jelenlévőket.

 

Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest IV. Tankerületének igazgatója saját, két évvel ezelőtti emlékeit felidézve azt mondta, amikor iskolaigazgatóként vett részt a pedagógusnapi ünnepségen, az egyben öröm volt, ugyanakkor jelentős változásokat hozott. Azóta viszont a fenntartói rendszer átalakulásával kapcsolatban helyükre kerültek a dolgok, Újpesten jó együttműködés alakult ki az önkormányzattal is.

 

A tanév végéig kitartást kívánva ajánlotta a hallgatóság figyelmébe a műsort, majd köszönetet mondott az önkormányzatnak, a polgármesternek és a művelődési háznak, amiért az ünnepi rendezvényt megtarthatták.

 

Wintermantel Zsolt – szintén személyes gondolatait megosztva – azt mondta, nem először áll ezen a színpadon, sokféle köszönetnyilvánításon részt vett már, de pedagógusnapon még nem járt. Minden tanítónak és tanárnak gyakorló apukaként is köszönetet mondott munkájáért, és külön kiemelte: valamennyi újpesti intézményre büszke, mindegyik hozzátesz valamit a mindennapokhoz.

 

Pedagógusnap

 

– Nyolc oktatási intézményben kezdődtek, kezdődnek több mint egymilliárd forint értékben felújítások, és további változás, hogy új ételszolgáltató nyerte meg a pályázatot, így valamennyi tálalót felújítják, és ahol lehet, az étkezőket is – sorolta a következő tanévben beköszöntő pozitív változásokat a polgármester.

 

Szavai után a Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény hetedikesei léptek színpadra, rajtuk kívül az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, Újpesti Általános Iskola és EGYMI, az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola, a Lázár Ervin Általános Iskola, az Újpesti Homoktövis Általános Iskola, Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola, és a Budapest IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákjai mutatták be produkcióikat végül Újpesti Homoktövis Általános Iskola énekkara köszöntötte a pedagógusokat.

 

A műsor végén megköszönték a szakmai munkaközösségek és a kerületi bemutató órát tartó két pedagógus (Csóka Beáta- Budapest IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium és Vácziné Körösfői Flóra- Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola) munkáját . Az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola nevelőtestülete felelősségteljes, példamutató munkájának elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Elismerő Oklevelében részesült.

 

Ugyancsak ezt az oklevelet vehette át Házlinger György tankerületi igazgatótól kiemelkedő szakmai teljesítményéért a Lázár Ervin Általános Iskola három pedagógusa: Kisfaludiné Tóth Erzsébet, Czaga Judit, valamint Barcziné Széles Zsuzsanna.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés