Névnap

Ma 2017. november 25., szombat, Katalin napja van. Holnap Virág napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
november
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Több fővárosi kerületben megvan a helyi Fidesz polgármesterjelöltje Nyomtatás E-mail
2014. június 16.

 

A napokban zajlik a budapesti kerületi polgármesterjelöltek kiválasztása a Fideszben, és jövő szerdára össze is állhat a teljes névsor.

 

Az MTI összesítése szerint több kerületi Fidesz-szervezet már döntött arról, kit javasol polgármesterjelöltnek az őszi önkormányzati választáson. Így például a II. kerületben újra Láng Zsoltot, a III. kerületben Bús Balázst, Erzsébetvárosban Vattamány Zsoltot, Józsefvárosban Kocsis Mátét, Újbudán Hoffmann Tamást, a XII. kerületben Pokorni Zoltánt, Rákosmentén Riz Leventét, a XVIII. kerületben pedig Ughy Attilát javasolták a helyiek. Az V. kerület mostani vezetője, Rogán Antal parlamenti képviselőként folytatja, helyére Szentgyörgyvölgyi Pétert javasolja a kormánypárt belvárosi szervezete. A XXII. kerületben - mivel az eddigi polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő lett - Karsay Ferenc alpolgármester lehet az induló.

 

A következő forduló a kormánypárt fővárosi választmányának elnökségét is magába foglaló önkormányzati választási egyeztető bizottság döntése lesz - az MTI információi szerint várhatóan jövő szerdán -, amikor a helyi szervezet közgyűlésének javaslata alapján döntenek a kerületi polgármester-jelöltekről.

 

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke korábban azt mondta, legkésőbb július elejéig - ekkor ülésezik majd a Fidesz országos választmánya - születik hivatalos döntés a kormánypárt minden képviselő- és polgármesterjelöltjéről, illetve azokról is, akiket hivatalosan nem a Fidesz jelöl, de támogat a választáson.

 

Az önkormányzati választási rendszer kedden elfogadott átalakítása alapján a Fővárosi Közgyűlésben a főpolgármester mellett - az eddigi tisztán listás rendszer helyett - a 23 kerület polgármestere és a kompenzációs listáról bekerülő 9 képviselő lesz tag. A listára főpolgármester-jelöltek és polgármesterjelöltek kerülhetnek fel, mégpedig azoké a szervezeteké, amelyek legalább 12 kerületben polgármesterjelöltet állítottak. A listáról a kerületek lakosságszáma alapján súlyozott arányban osztják ki a mandátumokat a vesztes polgármesterjelöltek között.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Hozzászólások  

 
+1 #1 Klemervin 2014-06-17 12:11
A IV. kerületben, Újpesten Wintermantel Zsoltot kell polgármesterjel öltként a FIDESZ részéről indítani,ha nyerni akarunk, mert ő nagyon népszerű ember a kerületünkben!