Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Kulcsügy az energiabiztonság | +videó Nyomtatás E-mail
2014. június 25.

 

A visegrádi együttműködés legfontosabb eredményeiről beszélt Orbán Viktor a V4-ek miniszterelnökeivel és az Európai Bizottság elnökével tartott budapesti sajtótájékoztatón.

 

Orbán Viktor a V4-ek nevében köszönetet mondott José Manuel Barrosonak, aki 10 évig töltötte be Európai Bizottság elnöki pozícióját. Ez egy döntő időszak volt az életünkben, a nemzeteink hálával tartoznak azoknak az embereknek, akik a nehéz időszakokban mellettünk álltak, és segítettek bennünket – fűzte hozzá.

 

A magyar miniszterelnök köszönetet mondott Johannes Hahn regionális ügyekért felelős EU-biztosnak is azért, hogy segítette a közép-európaiakat.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A magyar kormányfő kulcsügynek nevezte az energiabiztonság kérdését. Elmondta, az energiaközösség, energiaegység ügyében a lengyel miniszterelnök európai szintű javaslattal is élt az elmúlt időszakban. Orbán Viktor arra is emlékeztetett, a szlovák miniszterelnökkel közösen adták át a gáz interkonnektort, így először fordulhat elő Magyarország történetében, hogy nem orosz forrásból származó gáz is érkezhet hazánkba. Ez egy fantasztikus geopolitikai jelentőségű siker – jegyezte meg.

 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a V4–es elnökség célja volt az észak-déli közlekedési folyosó kiépítéséhez szükséges politikai megállapodások megkötése is, melyek meg is születtek. Nem illuzórikus feltételezés, hogy néhány éven belül a legjobb minőségű utakon és vasutakon utazhatunk az Adriától a Balti-tengerig – fogalmazott.

 

A magyar kormányfő felhívta a figyelmet arra is, hogy megnyitották a V4-ek együttműködésének a parlamenti dimenzióját is, mely korábban nem létezett. Orbán Viktor arra is kitért, hogy az őszi, Walesben megrendezésre kerülő NATO-csúcsra a V4-ek védelmi miniszterei közös álláspontot dolgoztak ki, melyet a miniszterelnökök el is fogadtak.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés