Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Sikerült visszaállítani a mundér becsületét | +videó Nyomtatás E-mail
2014. június 30.

 

Aki rendőrtiszti pályára készül, annak tudnia kell, hogy a rendőr a törvény hangja, ezért minden szavában és tettében a törvényt kell képviselnie, példát kell mutatnia - jelentette ki a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor szerint nehéz munkával, de sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol. A miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vasárnapi tisztavatási ünnepségén mondott beszédében a 2010 utáni rendvédelmi reformról kifejtette: az emberek egyik fő elvárása az volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll, vagy esetleg egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartoznak. Az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől - jegyezte meg.

 

Az emberek elvárása volt az is, hogy az ország legeldugottabb településein is érezhető legyen a rendőri jelenlét, amihez szükség volt 3500 új rendőrre - hangsúlyozta.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor az az ifjú tisztekhez fordulva kijelentette, aki rendőrtiszti pályára készül, annak tudnia kell, hogy a rendőr a törvény hangja, ezért minden szavában és tettében a törvényt kell képviselnie, példát kell mutatnia.

 

"Ha a rendészeti dolgozók naponta nem szereznek érvényt a törvénynek, akkor a törvényalkotók és a bíróságok munkája fabatkát sem ér" - húzta alá a miniszerelnök, megejgyezve: mára nehéz munkával, de sikerült visszaállítani a mundér becsületét, így az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol.

 

A kormányfő kitért a rendvédelmi szervek közötti kiváló kapcsolatra, és felhívta a figyelmet, hogy a rendvédelmisek az elmúlt években bebizonyították, ha baj van, mindig ott vannak. "Jöhet ipari katasztrófa, egész Európát megtépázó váratlan havazás vagy akár emberemlékezet óta nem látott árvíz, rájuk lehet számítani - mutatott rá.

 

Orbán Viktor az egyik legnagyobb adósságnak a rendvédelmi életpályamodell kialakítását nevezte. Ugyanakkor jelezte: kiemelten fontos feladatnak tartja e munka elvégzését, hogy tervezhetőbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és stabilabb legyen az ágazatban dolgozók életpályája.

 

Az alaptörvényre utalva azt mondta, hogy az alkotmány "emberi és nemzeti szabadságunk fundamentuma", ugyanis meglátása szerint ebből a szabadságból születik az a rend, amelynek védelmére a rendészettudományi kar végzősei felesküdtek. "Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt" - tette hozzá a kormányfő.

 

A 166 végzett hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és a tábornoki kar jelenlétében tette le a tiszti esküt.

 

A karról idén 120 tiszt kerül a rendőrséghez: ők bűnügyi nyomozó, gazdaságvédelmi nyomozó, igazgatásrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és határrendészeti szakirányokon végeztek. A többi végzős hallgató a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a büntetés-végrehajtás és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tisztje lesz.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés