Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
A bankoknak tisztességesen kell elszámolni az ügyfeleikkel Nyomtatás E-mail
2014. július 03.

 

Egyes elemzői véleményekkel ellentétben nincs szükség semmilyen különadóra a devizahitelek várható forintosítása miatt - mondta Varga Mihály szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: arra van szükség, hogy a bankok tisztességesen elszámoljanak az ügyfelekkel, és kiszámolják például, hogy az egyoldalú szerződésmódosításokkal mennyivel károsították meg ügyfeleiket. Varga Mihály szerint az árfolyamrés kérdésében tisztességes elszámolásnak kell születnie.

 

Az Európai Bizottság kedden kiadott jelentésében azt írta: Magyarországnak valószínűleg további pénzügyi konszolidációs erőfeszítést kell tennie azért, hogy a kívánatos ütemben folytatódjon az eladósodottság csökkentése, és ezáltal elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása jövő tavasszal. Varga Mihály ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a jelentés "elfogult, sok szubjektív elemet tartalmaz", és a benne szereplő vitás pontok korábban is ismertek voltak.

 

Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a jelentés is elismeri a magyar gazdasági eredményeket. Így többek között azt, hogy első negyedévben a magyar gazdaság növekedése az első három között volt az Európai Unióban, valamint azt, hogy az államháztartási hiány tartósan 3 százalék alatt van.

 

A magyar kormány ragaszkodik azokhoz a lépésekhez, amelyek az elmúlt évben eredményre vezettek, így nem tartja teljesíthetőnek például a bizottság azon javaslatait, amelyek szerint például csökkenteni kellene az alacsonyabb jövedelműek adókedvezményeit, vagy hogy ki kellene vezetni a különadókat - mondta a miniszter.

 

Utóbbival kapcsolatban Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a bankadót 13 másik tagország használja az EU-ban, és szükség van a különadózó ágazatok adójára. "Nem vagyunk hajlandóak egy olyan intézkedésről lemondani, amely az elmúlt években hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a magyar gazdaság helyzete stabilizálódjon" - fogalmazott a miniszter.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés