Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 92 vendég böngészi
1167 településen szavazhatunk ősszel a Fidesz-KDNP jelöltjeire | +videó Nyomtatás E-mail
2014. július 07.

 

A Fidesz országos választmánya döntött az őszi önkormányzati választáson induló jelöltekről, valamint a listákról is, a párt főpolgármester-jelöltje Tarlós István.

 

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a KDNP-vel szövetségben döntött az önkormányzati választáson induló polgármesterekről, képviselőkről, megyei közgyűlési listákról, megyei közgyűlési elnökjelöltekről, valamint a főpolgármester-jelöltről és a fővárosi listáról – mondta Kósa Lajos a választmányi ülést követő sajtótájékoztatón.

 

A Fidesz ügyvezető alelnökének tájékoztatása szerint a Fidesz 1167 településen indít polgármesterjelöltet, közülük 893-an fideszes jelöltek, és 274-en függetlenek, de a Fidesz támogatásával indulnak el a választáson. 164 tízezer fő feletti és 1003 10 ezer fő alatti településen állítunk jelöltet – fűzte hozzá, kiemelve, az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel.

 

Kósa Lajos bejelentette azt is, Tarlós István lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Úgy fogalmazott, kulcskérdés, hogy a következő négy-öt évben olyan főpolgármestere legyen Budapestnek, aki a kormánnyal jól együtt tud működni az európai fejlesztési pénzek felhasználását és a megoldandó problémák kezelését illetően.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Úgy gondoljuk, hogy a főváros azt a hátrányát, amit a Demszky Gábor fémjelezte politikai éra alatt felhalmozott, azzal tudja leginkább ledolgozni, ha olyan polgármestert javasolunk a budapestieknek, aki nem a főváros kontra kormány politikai harcban találja meg a politikai krédóját és a hitelességét, hanem a főváros működtetésében és fejlesztésében – húzta alá.

 

A fideszes politikus elmondta azt is, a választmány döntött a fővárosi kompenzációs listáról is. Az első helyen Tarlós István áll, őt Pokorni Zoltán, Bagdy Gábor, Kocsis Máté, Láng Zsolt, majd Nagy Gábor Tamás követi – sorolta.

 

Mint mondta, két megye – Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala kivételével – döntés született a megyei közgyűlési listákról is, a nyitott kérdésekről augusztus 15-ig dönt majd az országos választmány elnöksége. Baranyában Nagy Csabát javasoljuk megyei elnöknek, Bács-Kiskun megyében Rideg Lászlót, Békésben Zalai Mihályt, Csongrádban Kakas Bélát, Fejér megyében pedig dr. Molnár Krisztiánt – tájékoztatott.

 

Győr-Moson-Sopronban Németh Zoltán a Fidesz-KDNP megyei elnök-jelöltje, Hajdú-Biharban Pajna Zoltán, Hevesben Szabó Róbert, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Kovács Sándor, Komárom Esztergomban Popovics György, Nógrádban Skuczi Nándor, Pest megyében pedig Szabó István. Somogyban Jakó Gergelyt, Szabolcs-Szatmár-Beregben Seszták Oszkárt, Tolnában Fehérvári Tamást, Vas megyében Majthényi Lászlót, Veszprémben pedig Polgárdy Imrét javasolják megyei elnöknek.

 

Kósa Lajos szólt arról is, 30 település kivételével már mindenhol sikerült elfogadni a polgármesterjelölteket, valamint a listát. Ennek kapcsán megjegyezte, megoldhatatlan konfliktus sehol sincs. Rendezetten, fegyelmezetten, az általunk elképzelt ütemtervnek megfelelően készülünk a választásokra – szögezte le.

 

A fideszes politikus elmondta azt is, augusztus 21-én megkezdik a támogatói aláírások gyűjtését. Rámutatott arra is, hogy jelöltjeik elkötelezettek a gazdaság erősítése és a munkahelyteremtés mellet, és egyúttal kiemelte az önkormányzati választás jelentőségét ebből a szempontból is. Szavai szerint az őszi voksolás kulcsfontosságú, mivel az önkormányzatok szerepe fontos lesz ahhoz, hogy a következő hét éves uniós támogatási pénzek 60 százalékát munkahelyteremtésre, gazdaságerősítésre, a GDP növelésére lehessen majd fordítani.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés