Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Hagyó és Mesterházy Ernő ellen vallott az FKF vezérigazgatója Nyomtatás E-mail
2010. április 21.
A kiemelt beruházások nyerteseit Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója előre kijelölte, és a százmilliós közbeszerzési eljárásokat a kiválasztott cégekre írták ki, állítja a HírTV szerint tanúvallomásában Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat vezérigazgatója.

 

 

Bielek vallomása szerint Hagyó és Mesterházy az egyik belvárosi étteremben, a terített asztalnál mondta meg neki, hogy a kiemelt beruházásoknál melyik cégeket kell helyzetbe hozni. A közbeszerzési eljárások szakszerű megfogalmazásáról a kijelölt ügyvédi irodák gondoskodtak, Hagyó Miklós a Horváth, Dóczi és Léhmann irodát favorizálta, Mesterházy Ernő pedig a Polgár és Bebőköt, mindkettő dolgozott a BKV-nak is, írja a HírTV.

 

Nem akarták a Siemenst

 

Bielek szerint 2009-ben az FKF mérnökei a programot fejlesztő és a szerzői jogokkal is rendelkező Siemenst akarták megbízni a forgalomirányító központ 1,2 milliárd forintra becsült korszerűsítésével, amelyet részben uniós forrásból finanszíroztak volna. Mint mondta, a Gerlóczy étteremben találkozott Mesterházyval, Hagyóval és Polgár Csabával.

Mesterházy azt mondta, hogy a Siemensnek nagyon rossz a viszonya a fővárossal, míg Hagyó arról beszélt, hogy a Getronics és a Microelektronika vállalatok is jelentkeztek a közbeszerzési eljárásra, és ők meg tudnák valósítani a feladatot, állította. "Mesterházy egyetértett Hagyóval, hogy ez a két cég nyerjen” - vallotta Bielek Péter.

Miután a két említett cég nyert, a Siemens a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely elrendelte a tender újbóli kiírását. Az újabb eljárás azonban elmaradt, mert a közlekedési tárca a válságra hivatkozva visszavonta az uniós forrást, számolt be róla a HírTV.

 

Hetvenmilliót visszaküldhettek a városházára

 

Bielek szerint a pusztazámori hulladéklerakóban keletkező gáz összegyűjtésére és hasznosítására kiírt pályázaton a Társ-Invest Kft. először 350-380 millió forintért vállalta a munkát, majd a közbeszerzés második szakaszában már nettő 455 millióra emelte árajánlatát.

„A műszaki tartalom és az ár között egy igen jelentős kb. 70 millió forintos különbség van, amely összegről feltételezhető, hogy ezt a Társ-Invest visszajuttatta a városházára” - mondta a HírTV szerint az FKF vezérigazgatója. A Társ-Invest Kft. ügyvezetője tagadta a vádakat.

Vajda Pál korábbi szocialista főpolgármester-helyettes, a Közterület-fenntartó igazgatóságának elnöke azt állítja, hogy nem tudott irányított közbeszerzésekről, de felkérte a vezérigazgatót egy belső vizsgálatra.

 

Felosztották egymást közt a posztokat

Bielek azt is mondta, hogy kinevezése után rendszeresen találkoznia kellett Hagyóval, aki vezérigazgató-helyettesként saját emberét ültette az FKF vezetésébe. Szerinte a szocialisták és a szabad demokraták felosztották egymás között a közműcégek vezérigazgatói és elnöki posztjait, hogy így tartsák koalíciós ellenőrzés alatt a társaságokat.

 

 

(Index.hu)

 

 

Hozzászólások

 
0 #2 Szabó Sándor 2010-04-28 18:21
- Személy szerint is szeretném megköszönni az Újpesti Fidesz vezetőségének,h ogy lehetővé tette számomra a "győzelemben" való részvételt ! - Köszönöm hogy kismértékben ugyan,de tiszta szivből jómagam is hozzátehettem egy kicsit a Fidesz épitőkockáihoz, amiből végre összeállt ez az elementáris győzelem !!
 
 
0 #1 Szabó Sándor 2010-04-28 15:46
Valami elképesztő,hogy Horváth Csaba/Főpolgármester jelölt/ a bukott oligarcha egyik jeles képviselője,min tha mi sem történt volna,meghivóiv al bombázza Újpest jóérzésű polgárait. A szlogenje : VAN EGY JÓ HIREM BUDAPEST -ELMONDOM MINDENKINEK"A VÁROSLIGETI NAGYRÉTEN 2010.MÁJUS 1-JÉN,12.00 ÓRAKKOR !! - Váloztatni szeretne,hogy visszatérjen a bizalom a városba ! A bizalmat amiről beszél,az elmúlt 20 esztendő alatt már több alkalommal elvesztették !
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.