Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 101 vendég böngészi
Újpest eredményes diáksportolói Nyomtatás E-mail
2014. július 07.

 

A városháza dísztermében adta át a város vezetője nemrégiben Újpest saját alapítású díjait, amelyekkel az eredményesen dolgozó pedagógusokat, illetve a legjobb tanulókat, a kiváló diáksportolókat, a diákközösségekért legtöbbet tevékenykedőket ismerik el.

 

Sorozatunk befejező részében az Újpest Kiváló Diáksportolója elismerésben részesülőket mutatjuk be.

 

Fodor Flóra szinkronúszó, az Újpesti Homoktövis Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, a BVSC-Zugló sportolója. Flóra a gumiasztalos torna és a szinkronúszás sportágban nyújtott kiemelkedő teljesítménye mellett közvetlen, nyílt és tisztelettudó diák. Tehetségén és szorgalmán felül rendkívüli kitartásának köszönheti szép sportbeli eredményeit, köztük országos és nemzetközi dobogós eredményeit. Idén az Orka Kupa szinkronúszáson I. helyezést ért el, országos eredményei közül pedig a tavalyi Magyar Kupa szinkronúszáson megszerzett ezüstérme kiemelkedő. Tanulmányait eddig más területen is kiválóan teljesítette.

 

Csoportkép

 

Kiss Petra úszó, az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, a Darnyi Tamás Sport Club sportolója. Petra iskolájának kiváló sportolója, évek óta kiemelkedő sporteredményeket ér el: három évvel ezelőtt nemzetközi versenyen Zomborban 400 méteres gyorsúszásban második, százméteres gyorsúszásban harmadik, százméteres pillangón pedig szintén második helyet ért el. Országos versenyeken ugyancsak az élvonalban végez, 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is több alkalommal állt dobogón. Petra ezenfelül nemcsak saját sportágában, hanem a kerületi diákolimpia versenyein is képviseli iskoláját.

 

Martinek Richárd atléta, az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, az Újpesti Torna Egylet sportolója. Richárd a 8. b osztály energikus, jó értelemben vett vezető személyisége, aki a sportban elkötelezett, és példaértékűen viszi tovább iskolájának jó hírét. Tanulmányait magas szinten, kiválóan teljesítette. A sportban nyújtott teljesítménye: a nemzetközi versenyek közül a városok közötti válogatott viadal VII. hely; 2013-ban, illetve aranyérem a hazai mezőnyben az Országos Serdülő Bajnokság összetett négypróbáján.

 

Pintér Bálint kajakozó, az Újpesti Homoktövis Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, az Újpesti Sport és Természetjáró Egyesület sportolója. Bálint osztályának kiemelkedő tagja, aki iskoláját is rendszeresen képviseli a kerületi diákolimpián, öregbítve annak jó hírét. Az elmúlt években a budapesti és az országos versenyeken kívül nemzetközi szinten is többször dobogóra állhatott sportágának és nemzetének képviseletében. Belgiumban 2011-ben K1 200 méteren első, K1 2000 méteren szintén első, K2 1000 méteren második, K4 1000 méteren ugyancsak második helyen végzett, majd tavalyelőtt, szintén Belgiumban K2 1000 méteren ezüstérmet szerzett, tavaly pedig a dobogó legfelső fokára állhatott.

 

Ötvös Patrik dzsúdózó, az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola 5. a osztályos tanulója, az Újpesti Torna Egylet sportolója. Patrik dzsúdós és atlétikai sportsikerei mellett jó tanulmányi eredményével és példaértékű magaviseletével is kitűnik társai közül. Nemzetközi eredményei közül kiemelkedő, hogy 2011-ben és 2012-ben Pozsonyban az első helyen végzett, és már idén is megmérette magát sportágában: a zágrábi versenyen második helyezést ért el. Országos szinten három éve első helyezett: 2012-ben megnyerte az országos bajnokságot, a rá következő két évben pedig a Magyar Kupát.

 

A méltatásokat a felterjesztésekből szerkesztettük.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés