Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 107 vendég böngészi
Ultrahang- szakrendelés működik a gyermekszakrendelőben Nyomtatás E-mail
2014. július 14.

 

Nemrégiben ultrahangkészüléket helyeztek el a Görgey úti gyermekszakrendelőben.

 

Az ultrahang-szakrendelés beindításával megnyílt a lehetőség az újpesti családok előtt, hogy helyben és nem csupán kórházi környezetben legyenek elvégezhetők a diagnózist megkönnyítő vizsgálatok. Lapunknak dr. Dabous Fayez gyermekgyógyász és ultrahangos orvos beszélt a berendezés fontosságáról.

 

– Ultrahangra szükség van a gyermekgyógyászatban is, tudniillik egy gyors diagnosztikai eszköz. A háziorvosoknak, illetve a lakosságnak gyors, fájdalommentes vizsgálattal szolgál – mondta lapunknak dr. Dabous Fayez, aki korábban a Madarász utcai kórházban vizsgálta a kis betegeket.

 

Dr. Dabous Fayez vizsgál egy kis beteget

 

Megtudtuk, hogy például az akut hasfájásoknál sokszor nem lehet tudni, mi okozza, vakbélgyulladás, vesemedence-gyulladás vagy egyéb. Így viszont teljes biztonsággal ki lehet deríteni, mi a probléma. Vannak súlyosabb esetek, mint például tumoros elváltozás, illetve egyéb olyan problémák, amelyekről jobb minél előbb tudomást szerezni, s máris kezdődhet a beteg ellátása. A gyermekszakrendelőben az ultrahangos vizsgálat igen rövid várakozási időt követően elvégezhető– emeli ki az orvos.

 

Az újpesti gyermekháziorvosok már ismerik a lehetőséget, és küldik is a kis pácienseiket vizsgálatra. Arra pedig már volt precedens, hogy ennek a gépnek köszönhetően a gyors beavatkozás is megtörtént. Az eszköz fontos az újszülöttek vizsgálata során, hiszen kiszűrhető, hogy van-e fejlődési rendellenesség. Panasz esetén minden újszülöttet szívesen várnak-emeli ki dr. Dabous Fayez.

 

A gyermekszakrendelőben elhelyezett ultrahang-berendezés korábban már jó szolgálatot tett a felnőttszakrendelőben. Dr. Dabous Fayez elmondta, az önkormányzat a szakrendelő tulajdonosaként partner abban, hogy minél több új diagnosztikai berendezés segítse a gyógyító munkát.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés