Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Egyre többen keresik fel a rezsipontokat | +videó Nyomtatás E-mail
2014. július 17.

 

Eddig több mint 4500-an keresték fel a rezsipontokat, Budapesten 1500-an fordultak a kirendeltséghez, ez a nagy szám indokolta, hogy a fővárosban megnyissuk a második rezsipontot is - hangsúlyozta Németh Szilárd.

 

Németh Szilárd a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon tartott sajtótájékoztatón elmondta, június 1-jén az épületben megnyitották a második fővárosi rezsipontot. Felhívta a figyelmet arra, hogy január óta eddig több

mint 4500-an keresték fel a rezsipontokat, Budapesten 1500-an fordultak a kirendeltséghez. Szavai szerint ez a nagy szám indokolta a második rezsipont kialakítását.

 

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője emlékeztetett rá, a június 27-én beadott törvényjavaslat a rezsipontok feladat- és hatáskörének kiterjesztését is tartalmazza annak érdekében, hogy minden rezsicsökkentéssel érintett közszolgáltatással kapcsolatban elintézhessék ügyeiket az emberek. Ezt az Országgyűlés általános vitáján mindenki támogatta – fűzte hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Úgy fogalmazott, a rezsicsökkentés következtében felszínre jövő fogyasztóvédelmi problémákkal kapcsolatban céljuk "a még mindig meglévő, fogyasztókkal szembeni szolgáltatói túlhatalom" visszaszorítása, a fogyasztók érdekeinek minél erősebb védelme, valamint a tudatos fogyasztói magatartás kialakítása, illetve megerősítése.

 

A fideszes politikus tájékoztatott arról is, hogy a rezsipontokon a fogyasztók választ kaphatnak a közszolgáltatásokkal kapcsolatos általános kérdésekre is, és az esetleges jogsértések esetén is rendelkezésre állnak az ügyintézők.

 

Ennek kapcsán rámutatott, a törvényjavaslatban megfogalmazták azt is, hogy minden közszolgáltatónak legyen elérhető, naprakész honlapja, ahol elolvashatók a legfontosabb információk.

 

Szólt arról is, az egyik leggyakrabban felmerülő panasz, hogy a fogyasztó kilép az egyetemes szolgáltatásból – például egy nagy távközlési szolgáltatóval kötött gáz- vagy villamosenergia-szolgáltatási szerződést – és azt jelzi, hogy nem érzi a rezsicsökkentés hatását.

 

Nem is érezhetik, hiszen ez egy szabadpiacon megkötött szerződés, az azonban más kérdés, hogy erről „elfelejtették őket tájékoztatni” – tette hozzá, megjegyezve, ez ügyben számos eljárást indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. A politikus hangsúlyozta, ha az érintettek úgy döntenek, akkor a szerződés felmondási határidejének letelte után bármikor visszatérhetnek az egyetemes szolgáltatás körébe.

 

Németh Szilárd arra biztatott mindenkit, forduljon bizalommal a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársaihoz panaszaikkal, problémáikkal. Minden egyes ügyben konkrét segítséget kapnak az emberek a rezsipontokon – zárta szavait az országgyűlési képviselő.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés