Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Cél a nyugdíjak értékállóságának megőrzése Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 04.

 

A nyugdíjrendszerben semmilyen változást nem tervezünk – szögezte le Varga Mihály.

 

A kormány stratégiai célja, hogy a bankrendszerben a magyar tulajdonarány növekedését ösztönözze – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

 

Arra a kérdésre, tervez-e a kormány az MKB megvásárlásához hasonló lépést: elképzelhető, hogy az állam felé lesznek ilyen megkeresések, jelenleg azonban nem szerepel újabb tranzakció a napirendben. Felhívta a figyelmet: a hazai tulajdonarány nem csak az állami szerepvállalással nőhet, hanem magánbankok is vásárolhatnak érdekeltséget.

 

A 3-as metró kérdése biztonsági kérdés, a több évtizedes elmaradt felújításokat pótolni kell – szögezte le.

 

Most az a kérdés, milyen formában valósuljanak meg a fejlesztések. A szükséges forrásokat állami garanciával, vagy hitelengedélyezéssel lehet előteremteni – mondta Varga Mihály, aki kiemelte: a költségvetés 24 milliárd forinttal segíti a fővárosi tömegközlekedést.

 

A nyugdíjrendszerben semmilyen változást nem tervezünk – tette egyértelművé. Azt már korábban deklaráltuk, hogy a cél a nyugdíjak értékállóságának megőrzése – emlékeztetett a miniszter, aki arra a kérdésre, hogy a kormány elé kerülhet-e a Népesedési Kerekasztal javaslata, azt válaszolta: nem foglalkoznak azzal.

 

A miniszter beszélt arról is: a tegnapi kormányülésen áttekintették, az Oroszország ellen hozott eddigi szankciók hogyan érinthetik a magyar gazdaságot. Eddig nincs miért aggódnunk – szögezte le a miniszter, aki szerint sokkal inkább a majdani orosz válaszlépések adhatnak okot az aggodalomra.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy jelen vannak Oroszországban olyan nagy magyar cégek, mint a Richter, az OTP, a Mol, és egy esetleges válaszlépés érintheti akár a Dunaferrt is. Úgy fogalmazott: nekünk is van miért aggódnunk, attól azonban nem kell tartani, hogy az esetleges válaszlépések mélyen érintik majd a magyar gazdaságot.

 

Szerinte az európai hatásokkal is számolni kell. Példaként említette, hogy ha Németország megrendelései visszaesnek valamilyen szankciós lépés miatt, az exportkitettségünk miatt mi is nehéz helyzetbe kerülünk.

 

(hirado.hu-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés