Névnap

Ma 2018. január 20., szombat, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Komolytalan jelölttel próbálkozik a baloldal Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 11.

 

Együgyűnek és bugyutának nevezte a baloldal önkormányzati-választási egyezkedését a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis Máté a Hír TV P8 című műsorában azt mondta: az elmúlt hetekben egyik kispárt sem hirdetett választási programot.

 

A politikus szerint a baloldal – hasonlóan az országgyűlési és az európai parlamenti választásokhoz – ismét csak a helyeken osztozkodik. Kocsis Máté egyébként Tarlós István baloldali kihívóját, Falus Ferencet komolytalan jelöltnek tartja.

 

Kocsis Máté szerint aki végigkövette a baloldali egyezkedést, azt is gondolhatja, hogy az egész tudatosan megrendezett, és még mindig jöhet valamilyen trükköt tartalmazó kitaláció. – Ennyire bugyuta és együgyű nem lehet a baloldal – fogalmazott Józsefváros polgármestere. Szerinte a baloldal viselkedése elvtelenséget és ostobaságot tükröz. „Mindenről hallottunk, csak arról nem, hogy mit akarnak Budapesten, semmi mással nem foglalkoztak, csak a pozícióosztással” – vélekedett.

 

Kocsis Máté Falus Ferencet komolytalan jelöltnek nevezte, és feltette a kérdést: „Tarlós Istvánból nézzük ki, hogy megoldja a főváros közlekedési problémáit, vagy egy bukott tisztifőorvosból?” Mint felhívta rá a figyelmet, Tarlós 24 éve városvezető, a baloldal pedig úgy viselkedik, mintha lemondtak volna a főpolgármesteri tisztségről. Józsefváros vezetője felhívta a figyelmet arra: ez nem játék, nem egy pártbuli, ahol kamutisztségeket lehet kijelölni, hiszen Budapest közel kétmillió ember otthona. Kitért arra is, hogy a fővárosban sok kerületben lehet szoros eredmény, de a baloldal óriásit hibázik azzal, hogy nem kínál szimpatizánsainak komoly jelölteket és komoly programot. A baloldal mindig azokat a kormányzati intézkedéseket támadta, melyek ideológiai alapon baloldali értékeken nyugszanak, és ez értékrendi válságot okozhat a baloldali szavazókban is – vélekedett.

 

Józsefváros kapcsán Kocsis hangsúlyozta, hogy nagyon nagy a rend iránti vágy, és a közbiztonság javítása továbbra is az egyik legfontosabb feladat. Ennek érdekében ősztől már 180 új térfigyelő kamera lesz üzembe helyezve a kerületben, ezek később egy arcfelismerő szoftverrel lesznek összekötve. Ilyen rendszert működtetnek például a londoni metrókban.

 

A térfigyelő kamerák miatt a polgármestert azzal vádolták, hogy a kamerák kihelyezésével sérülnek az emberi jogok.

 

Kocsis ugyanakkor úgy látja, a közbiztonság javítása választói akarat volt, és a mostani városvezetés nagyon sok olyan lépést tett, amit korábban mások nem mertek, pedig ezek javítják az emberek életminőségét. Ilyen volt például a józsefvárosi piac felszámolása.

 

A hajléktalanok helyzete kapcsán kiemelte, hogy nem tartja igazságosnak, hogy vidéki városokból a fővárosba küldik fel az elesett embereket, hogy majd itt kezdenek velük valamit. Józsefvárosban több ezer hajléktalan él, de ebből csak 145-en józsefvárosiak. Nekik tud a kerület segítséget nyújtani, de az nem elvárható, hogy a több ezer elesett helyzetét egy kerület oldja meg.

 

Kocsis felhívta a figyelmet arra, hogy a Demszky-korszakban évente 160-180 ember fagyott meg az utcán, ma ez évi 1-2 embert jelent, ami persze még mindig több, mint amennyi megengedett. Ugyanakkor azok a jogvédők, akik a hajléktalanok helyzete kapcsán az emberi jogok megsértését emlegetik, nem ismerik a mindennapi emberek gondjait.

 

„Arra az emberre, aki az öngondoskodás minimumára sem képes, nem mondjuk, hogy joga van az utcán élni, ilyenkor be kell avatkozni.”

 

Kocsis szavai szerint azért kell küzdeni, hogy a hajléktalan embereknek legyen otthonuk, és nem lehet konzerválni az állapotukat. Példaként említette a miskolci nyomortelep felszámolását, amely kapcsán Kriza Ákos polgármestert egyesek rasszistának titulálták. Kocsis szerint Miskolcon világos a feladat, az emberek rendet szeretnének, és a miskolci polgármester azon dolgozik, hogy rendezettebb, tisztább viszonyok között éljenek együtt a romák a nem romákkal.

 

A hajléktalanügyben nem szabad gyors eredményeket várni, de nem is lehet azt mondani, hogy úgy jó, ahogy van. El kell kezdeni vele foglalkozni, és nem csak segélyt adni, hanem munkalehetőséget biztosítani a rászoruló emberek számára, hiszen nem mindegy, hogy az ember milyen minőségében kap pénzt. Ha megdolgozik érte, az az önbecsülésének is jót tesz – zárta szavait a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 

(mno.hu - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés