Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
A magyarok sohasem adják fel Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 11.

 

Mi nem elbújni akarunk a küzdelmek elől, hanem benevezni a jövő nagy versenyeibe és ott győzelmet aratni - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap, az új Fradi-stadion avatóünnepségén.

 

Első gondolatom a köszöneté. Köszönjük a Jóistennek, hogy megengedte, hogy megélhessük ezt a napot. Második gondolatom a tiszteleté. Tisztelet a tervezőknek, a mérnököknek, a munkásoknak, az FTC tagjainak és elnöküknek, mindenkinek, aki hozzájárult a Fradi-aréna felépítéséhez – mondta ünnepi beszédében a miniszterelnök, aki nagyrabecsülését fejezte ki a fradistáknak, a „Fradi-szívért.”

 

A becsületes magyar emberek nevében köszönöm a fradistáknak, hogy a Fradi-szív mindig nemzeti, piros-fehér-zöld színű is volt. Köszönöm, hogy önök a magyar nemzet szabadságának és függetlenségének hírnökei voltak, a legnehezebb kommunista időkben is.

 

Köszönöm, hogy évtizedekig tartották a lelket a magyarokban – fogalmazott a kormányfő, aki háláját fejezte ki „Magyarország minden polgárának, hogy mindössze négy évvel azután, hogy hazánk a csőd szélén tántorgott, képesek voltak a Fradi-aréna felépítéséhez szükséges pénzügyi, gazdasági erőt előteremteni.”

 

Azért lehetünk itt és csak azért, mert a munkából élő magyarok a baj idején is talpon maradtak, és megmutatták, hogy a magyarok sohasem adják fel, velük mindig, újra és újra számolni kell – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök köszönetét fejezte ki a Ferencváros alapítóinak, hogy „megalapították, felépítették és megtartották a világ egyik legnagyobb sportklubját.”

 

A kormányfő szerint a sport bizonyíték: élni nemcsak muszáj, élni jó. A sport a szabadság világába repít, mert itt a szorgalom, a tehetség, az akaraterő és sohasem az erő fog számítani.

 

A sport megmutatja ki vagy és kivé lehetsz, ha megdolgozol érte, és éppen ez az, amit meg kell értetnünk a gyermekeinkkel – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, rámutatva, „aki elbújik a próbatételek elől, aki lebeszéli magát a megmérettetésről, mindig a sor végén fog kullogni".

 

"Mi nem elbújni akarunk a küzdelmek elől, hanem benevezni a jövő nagy versenyeibe és ott győzelmet aratni. Egyenesen és nyíltan akarunk belenézni gyermekeink szemébe, és azt mondani nekik: szerencsések vagytok, mert egy bátor, felemelt fejű és nagyra hivatott néphez tartozhattok, és csak rajtatok áll, hogy ez így is maradjon – fogalmazott. Orbán Viktor a mai napot az „egész ország számára nagy napnak” nevezte, amely „tetterőnk és versenyképességünk kézzelfogható bizonyítéka.”

 

Ez a nap, mégis elsősorban az önöké, a fradistáké. A mai napon mindenki - azoké is, akiknek nem zöld vér folyik az ereikben - megemelik a kalapjukat a Ferencváros nagysága előtt. Az új stadiont ezennel átadom. Erkölcs, erő, egyetértés. Hajrá Fradi! Hajrá magyarok! – zárta beszédét Orbán Viktor.

 

A kormányfő beszédét követően sor került a Ferencváros-Chelsea gálamérkőzésre.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés