Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
Elmarasztalta Kiss Pétert a helyi választási bizottság Nyomtatás E-mail
2010. április 22.
A helyi választási bizottság szerint az Újpesten parlamenti mandátumért induló MSZP-s Kiss Péter megsértette a választási eljárásról szóló törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét azzal, hogy kampánykiadványában azt állította: "a szavazóturisták mintegy ezer szavazata a Fideszt és a Jobbikot erősítette".

 

A főváros 6-os számú választókerülete választási bizottságának szerda esti döntéséről a kifogás benyújtója, Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje tájékoztatott csütörtökön.

 

Az MTI-hez is eljuttatott bizottsági határozat indoklásában az áll, hogy Wintermantel Zsolt kifogása alapos, Kiss Péter állítása ugyanis alkalmas a szavazók megtévesztésére.

 

Mint írják: a bizottság arra a megállapításra jutott, hogy a levélben szereplő, idézett szövegrész "túlterjeszkedik a véleménynyilvánítás keretein. Az abban foglalt állítás a szavazás titkosságára tekintettel is bizonyítatlan tényt tartalmaz, mely alkalmas a választópolgárok megtévesztésére".

 


A határozat ellen három napon belül lehet fellebbezni.

 

 

Wintermantel Zsolt a bizottsági döntésre az MTI-nek úgy reagált: szomorúnak tartja, hogy Kiss Péter, aki a rendszerváltás óta több mint tíz éven keresztül volt miniszter, "azaz a közszolgálatot illetően példaértékűen kellene viselkednie, nemtelen eszközökhöz nyúl, csakhogy szavazatokat szerezzen".

 

A Fidesz-KDNP-s jelölt szerint Kiss Péter azon túl, hogy "hazugságokkal akarja megtéveszteni a választókat, megsérti és lenézi" azokat, akik éltek a jogszabályok által biztosított szavazati jogukkal. Wintermantel Zsolt arra kéri támogatóit, hogy április 25-én "tegyék fel az i-re a pontot", és adjanak felhatalmazást egy egységes, erős többséggel rendelkező kormány megalakulására.

 

Budapest 6-os számú egyéni választókerületében az országgyűlési választás első fordulójában nem dőlt el a parlamenti mandátum sorsa. Wintermantel Zsolt a szavazatok 44,49 százalékát szerezte meg, míg Kiss Péter 30,05 százalékot ért el.

 

(MTI)

 

 

Hozzászólások

 
0 #4 Baumag 2010-04-24 06:12
Büszkék lehetünk a kerületünkre, hogy annyi "kiváló" embert adott az MSZP soraiba. Hiába, a jó újpesti levegő kineveli az ország rombolóinak nagy részét.
 
 
0 #3 mnl 2010-04-22 20:22
Kiss Péter elvtárs azzal a jelszóval, hogy "Tegyük rendben környezetünket" palántákat osztott a Rózsa utcában. Valóban erre van szüksége sok idősebb lakótársunknak? A Károlyi Kórház és az SZTK ügyében viszont Újpest ellen szavazott. Csak nem a nyugdíjasok sírjára szánja a virágot? Ha nem szavazunk rá valóban rendesebb lesz a környezetünk!
 
 
0 #2 navégre 2010-04-22 11:26
Ez a gaz választási bizottság képes volt a Fidesz érdekeit szolgálni és elmarasztalni ezt az arany embert. Gondolom a helyi szocik majd kidumálják, hogy mindenki hülye, csak ők nem. Unalmas már nagyon a kerületben csak kampányidőszakb an megjelenő Kiss Péter, aki a parlamentben folyamatosan a szoci pénzszivattyú mellett és Újpest ellen szavaz, Csizmár haverjával együtt. Ez a páros leszerepelt, itt az idő kotródni. Remélem viszik magukkal ősszel Trippon szolárium Norbit is.
 
 
0 #1 voksturista 2010-04-22 11:16
Hogy nem szégyelli magát ez a zsírdisznó kiss péter voksturizmusról beszélni...: hát ő az egyik legnagyobb voksturista.
Minden nap Budafokra megy haza aludni, ott lakik a villájában. Persze a látszat kedvéért megtartott egy kis lakást újpesten, hogy legyen állandó címe, de nem itt él, hanem Budafok rózsadombján!!!
Hazug komcsi!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.