Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 39 vendég böngészi
Együttműködés a magyar gazdaság fejlesztéséért | +videó Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 14.

 

Vietnami és amerikai delegációval folytatott tárgyalásokat szerdán Németh Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője.

 

A megbeszéléseket követően a politikus a Fidesz.hu-nak nyilatkozva elmondta, az elmúlt években a keleti nyitás politikájának részeként a magyar kormánynak látványosan sikerült megerősítenie a kapcsolatot Vietnammal is.

 

A honatya tájékoztatása szerint számos együttműködési stratégiát indítanak el a jövőben Magyarország és Vietnam között. Németh Zsolt ezek között említett két segélyhitel-, valamint egy ivóvíz-programot, a Stipedium Hungaricum elnevezésű felsőoktatási hallgatói ösztöndíjprogramot, melynek keretében külföldi hallgatók állami támogatással folytathatják tanulmányaikat magyar felsőoktatási intézményekben.

 

Szólt arról is, hogy Vietnam jövőbeli nukleáris erőművének leendő szakembereit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és a Paksi Atomerőműben fogják képezni.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kifejtette, a magyar kapcsolatépítésnek Vietnam felé egyaránt fontosak a kulturális, oktatási és gazdasági vonatkozásai is, mely utóbbira különösen nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a jövőben.

 

Hozzátette, az említett együttműködések mind a magyar gazdaság fejlesztését szolgálják, amelyek a hazai kis- és középvállalkozások piacra jutását is segíthetik a délkelet-ázsiai régióban.

 

Németh Zsolt kitért rá, az amerikai kongresszus küldöttségével való tárgyalások során alapvetően két témára fókuszáltak. Az ukrán válság kapcsán egyetértettek abban, hogy egy erős, szuverén, államiságát megőrizni képes Ukrajna a traszatlanti biztonsági rendszer megkerülhetetlen sarokköve lehet.

 

A másik téma vonatkozásában – amely a szélsőséges politikák előtérbe kerülését érintette Európában - Németh Zsolt a magyar kormány egyik jelentős sikereként és követendő példaként értékelte, hogy az elmúlt választások tanulsága szerint a Jobbik nem volt képes megerősödni Magyarországon.

 

A fideszes politikus arról is beszélt, az amerikai küldöttség meghívására októberben az Egyesült Államokba látogat.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés