Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 53 vendég böngészi
Párbeszédben az újpestiekkel Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 26.

 

Negyedik alkalommal kérte ki az újpestiek véleményét ebben az évben az önkormányzat az Újpesti Párbeszéd 2014 során. A kérdőívek kiértékelése megtörtént, és az Újpesti Naplóban most induló sorozatunkban az újpestiek véleményét összegezzük Nagy István alpolgármesterrel, a kérdőívet kiértékelő bizottság vezetőjével.

 

- Hányan mondtak véleményt az Újpesti Párbeszéd 2014 során?

- Az idei párbeszéd a tavalyi válaszadási rekordot ismételte meg, tízezren válaszoltak és tettek javaslatot. Szerencsére továbbra is egyre többen osztják meg velünk gondolataikat a város fejlődésével, mindennapjaival kapcsolatban. A tízezres kör számomra azt is jelzi, hogy többen stabilan érdeklődnek a helyi közélet iránt. Ismert, az Újpesti Párbeszéd célja, hogy a városvezetés megerősítést nyerjen: tervei egybeesnek-e az itt élőknek a város jövőjéről alkotott elképzeléseivel. A kérdőív olykor az egész család véleményét tükrözi, s ugyan kitöltése néhány percet vesz igénybe, a válaszoknak mégis nagy súlyuk van.

 

graph 1

 

- A kérdőívben arra is választ kerestek, első alkalom, vagy a sokadik volt már, hogy kitöltötték a kérdőívet. Milyen eredményt kaptak?

- Hogy komolyan veszik a tartalmat, ékes bizonyítéka, hogy a választ adók több mint 52 százaléka korábban már három alkalommal kitöltötte az Újpesti Párbeszéd nyomtatott vagy elektronikus változatát. Idén a válaszolóknak mindössze 15 százaléka jelezte, hogy korábban nem vett részt ebben. Úgy vélem, az újpestiek visszatekinthetnek az időben, és láthatják, hogy a közügyekben tett javaslataik nem csupán ötletek voltak, hanem meg is valósultak, gondolok itt például az SZTK felújítására, fejlesztésére, az uszoda megépítésére vagy az új piaccsarnok formálódására, és a sort még hosszan folytathatnám.

 

graph 2

 

- Elégedettek-e az újpestiek a Párbeszéddel mint kommunikációs kapcsolattal?

- Az idei felmérésben azt is kérdeztük, hogy amennyiben válaszolt már, elégedett-e a változásokkal, hasznosnak tartja-e a megkérdezést. Erre a kérdésre a válaszolók több mint 62 százaléka válaszolt igennel. Mivel a kérdőívek folyamatosan érkeztek, a feldolgozás is folyamatosan történt. Már a részeredményeket látva is megerősítést kaptunk arról is, hogy az uszoda további bővítése vagy a gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelők felújítása tetszik az újpestieknek. Miközben 2014-ben a közbiztonság kérdése, azaz javítása maradt továbbra is a listavezető.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés