Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Most az egység a legfontosabb Nyomtatás E-mail
2010. április 22.

 

HT-Nem először indult országgyűlési választáson, de most igen jelentős fölénnyel nyerte az első fordulót. Számított rá?

 

Reménykedtem benne, bár ekkora különbségre álmomban sem gondoltam.  
Újpestre mindig azt mondták, hogy itt sohasem lesz esélye a polgári oldalnak, ez egy örökös baloldali bástya. Nos, a számok azt mutatják, hogy ez már a múlté. Újpesten - ahogy az egész országban - elkezdődött valami.

 

Dr. Hollósi Antal a parlamentben harcolna az újpestiek egészségéértMagyarország és Újpest április 11-én egyértelmű és határozott döntést hozott. Újpest polgárai magukra, saját életükre és jövőjükre adták szavazatukat, és győztek, legyőzték a reménytelenséget, megmutatták, hogy az ország munkát, rendet és biztonságot akar.  Az emberek nagyon határozottan kimondták: elég az MSZP-ből, új korszakot kell nyitni. Ez óriási lehetőség az egész ország számára, és természetesen Újpest számára. Egy új korszak mindig nagy lehetőség, amit vétek lenne nem kihasználni. Nekünk, magyaroknak, és nekünk újpestieknek újra van okunk bizakodni. Ez a legfontosabb hozadéka az első fordulónak. Eldőlt, hogy vége a Gyurcsány-korszaknak, és másfelé indulhatunk el.

 

HT-Mit vár a második fordulótól? Úgy gondolja, minden eldőlt már?

 

Szó sincs róla. A második fordulónak nagyon komoly tétje van országosan és itt Újpesten is. Az első fordulóban arról született döntés, hogy az eddigi politika helyett az emberek mást akarnak, azt a politikát, amit a Fidesz kínál. A Nemzeti Ügyek politikáját a magánérdekek politikája helyett. A második forduló tétje az, hogy létrejön-e egy olyan nagyarányú és erejű összefogás, egység, amelyre évtizedek óta nem volt példa Magyarországon.

 

Mindig is éreztük az elmúlt évtizedekben, hogy legnagyobb problémánk a széthúzás, megosztottság, ez gátolja az előrejutást. Hát, most itt az alkalom, hogy véget érjen a széthúzás, és egyesíteni tudjuk végre az erőinket.  

 

Mennél többen csatlakoznak a Fidesz által képviselt irányhoz, annál nagyobb erővel tudunk megindulni és talpra állítani az országot. Ezt könnyű belátni. Mennél nagyobb lesz a nemzeti egység, annál hamarabb tudjuk eltakarítani a romokat és rendet teremteni.  És ami, számomra a személy szerint a legfontosabb, meggyógyítani a magyar egészségügyet, és ami számomra és az újpestiek számára különösen húsbavágó, megmenteni a Károlyi kórházat.

 

HT-Tényleg ekkora a baj, veszélyben a kórház működése?

 

Az elhibázott kormányzati és fővárosi döntések miatt a kórház a működőképességének a határára érkezett. Nehéz ezt kimondanom, de a Károlyi Kórház a csőd közelében van.
Most a választások után lehetőség nyílik, hogy változtassunk, és nagyon kemény, szívós munkával helyrehozzuk, amit tönkretettek. 40 éve vagyok sebész a Károlyi Kórházban, alig van újpesti, akit ne kezeltem volna. Azért indultam a választásokon, hogy ezt a közös ügyünket sikerre vigyem az országgyűlésben. Érzem azt a hatalmas elvárást, amelyet a választók támogatása jelent, és úgy készülök a feladatra, mint egy életmentő műtétre.

 

Ahhoz, hogy sikerüljön, szükség van mindenkire, minden újpestire. Ezért az április 25- i forduló tétje az, hogy minél többen csatlakozzanak a változást akarókhoz. Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a történelmi esélyt. Ehhez kérem minden Újpesti támogatását április 25-én.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.