Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
A tavaszihoz hasonló sikert hozhat az önkormányzati választás Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 28.

 

A Fidesz országos választmányának elnöke hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP a tavaszihoz hasonló sikert érhet el az októberi önkormányzati választáson.

 

Kövér László szerdán, a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása (L.É.T.) szegedi kampánynyitó és jelöltbemutató rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón kifejtette: "az ország nagy részében a hivatalban levő polgármestereink, képviselőink meg tudják őrizni pozícióikat. Persze lesz, ahol veszíteni fogunk, de olyan is, ahol a váltás a mi javunkra történik". Hozzátette: reméli, ilyen lesz Szeged is.

 

Szólt arról, hogy a Fidesz-KDNP önkormányzati választási kampánya hivatalosan szeptember 1-jén kezdődik, a kormánypártok színeiben, vagy azok támogatásával 1130 polgármesterjelölt és 4727 képviselőjelölt igyekszik elnyerni a választók bizalmát.

 

Az Országgyűlés elnöke úgy vélte, a szavazóknak érdemes olyan vezetőket választani, akiknek köszönhetően a települések a következő három és fél évben partnerei tudnak lenni annak a kormánynak, amelynek politikája elnyerte az emberek tetszését. Szeretnénk befejezni Magyarország megújítását, az ország felkészítését a 21. század változásaira, a versenyben való helytállásra és előrelépésre - mondta.

 

Rámutatott, hogy a gazdasági növekedés beindult, a "3,9 százalék komoly reményeket ébreszt", a foglalkoztatottság az elmúlt huszonkét évben nem volt ilyen magas, s a kormány még e ciklus elején meg akarja és meg is fogja oldani a devizahitelesek problémáját.

 

Kövér László az IH Rendezvényközpont teljesen megtelt nagytermében tartott kampánynyitón mintegy ötszáz érdeklődő előtt hangoztatta: az embereknek októberben azért is érdemes elmenni szavazni, mert a Fidesz-KDNP az önkormányzati politikában is kiérdemelte a bizalmat. A kormány átvállalta az önkormányzatok adósságát, elhárítva a pénzügyi összeomlás veszélyét - közölte. Hozzátette: a települések ma azt a pénzt, amit korábban tőke- és kamattörlesztésre fordítottak, most fejlesztésekre, népjóléti célokra költhetik.

 

A politikus hangsúlyozta, hogy az ország fejlődése folytatódik, s ebből egyetlen várost, így Szegedet sem szeretnék kihagyni, amely élhető, szép város. Az elmúlt ciklusokban a csongrádi megyeszékhely a Fidesz-KDNP szempontjából nem volt a legkönnyebb terep, de Kothencz János személyében olyan embert találtak, aki itt is azt képviseli, ami a Fidesz sikerének alapja, azaz megkérdezni az embereket arról, mit szeretnének a politikától, milyen országban kívánnak élni - jelentette ki Kövér László.

 

Kothencz János, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta: az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált számára, hogy "a szegediek más Szegedet szeretnének". Több ezer emberrel való találkozásának tapasztalatait felhasználva készült el a "Szeged, ahogyan mi szeretnénk" című választási programja.

 

Kiemelte, ebben nagy hangsúlyt kapnak a munkahelyteremtő beruházások, a panelrekonstrukció, több forrás jutna civil kezdeményezések, a sport és a kultúra támogatására. Ezen kívül egyedülálló szociális modellt építene ki a hátrányos helyzetűek, az idősek, a családok életkörülményeinek javítása érdekében.

 

A polgármesterjelölt úgy vélte, ha Szegeden ősztől a kormányzat bizalmát élvező városvezetés kezdheti meg munkáját, a város akár 200 milliárd forint fejlesztési forrással is gazdagodhat. Hangsúlyozta: a program új szemlélettel kínál jövőképet a szegedieknek, és a közös munkában támaszkodni akar a civilekre, az egyetemi kutatókra, a klinikák orvosaira, a tartós munkahelyek teremteni képes helyi kis- és középvállalkozókra (kkv), valamint az érdekképviseleti szervezetekre.

 

Kothencz János kifejtette, a program csökkenti a vállalkozók és a lakosság terheit. Fő sarokpontjai a munkahelyteremtő beruházások, a helyi kkv-k megerősítését segítő programok, a biopolisz innovációs-tudományos beruházás a kapcsolódó déli Tisza-híddal és az elsősorban a lakótelepi lakások fenntartási költségeit csökkentő alternatív energetikai fejlesztések - sorolta. A programban szerepel a termálvízre épülő egészségházak létesítése is - tette hozzá.

 

A program hangsúlyos eleme a csaknem 50 ezer lakótelepi panelházban élőnek kínált életminőség-javító cselekvési terv - jelentette ki a Fidesz-KDNP és a L.É.T. polgármesterjelöltje.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés