Névnap

Ma 2017. augusztus 19., szombat, Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
augusztus
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 227 vendég böngészi
Egyre élhetőbb város Budapest Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 08.

 

A főváros az élhető nagyvárosok sorrendjében egyre előkelőbb helyen szerepel a nemzetközi listákon az utóbbi években - mondta Tarlós István főpolgármester szombaton a Népligetben, a Múltidéző Piactér és a SzeptEmber Feszt ünnepélyes megnyitóján.

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), illetve a SzeptEmber Feszt ötletgazdái által szervezett rendezvény megnyitóján a kormánypártok főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: ez az eredmény a fővárosnak és a kamarának egyaránt köszönhető.

 

Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosban folyamatosan javul a közterek és az épületek állapota, így nem véletlen, hogy 2014 első félévében több mint 4 százalékkal nőtt a Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma.

 

"2008-ban visszaesett a vendégéjszakák száma, most pedig meredeken emelkedik, már 6,5 millió felett tartunk" - fűzte hozzá.

 

Az iparkamarával való együttműködésről szólva azt mondta: régóta "meghitt" kapcsolatban él és dolgozik egymás mellett az önkormányzat és a szervezet. 2011-ben együttműködési megállapodás is született közöttük, amely - Tarlós István szavai szerint - nem elhanyagolható eredményekhez vezetett már eddig is.

 

Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke azt mondta: a 164 éves múltra visszatekintő szervezet ezzel a rendezvénysorozattal tiszteleg hagyományai, illetve a régmúlt idők polgárai és családjai előtt, akik alapítóként közreműködtek a kamarai rendszer megalkotásában. Hozzátette, hogy a céhek korától napjainkig a kézművesség, a kereskedelem és a gasztronómia mindig központi eleme volt a fővárosi iparosok világának, így a budapesti börzéknek és piacoknak is.

 

A fesztivál egész hétvégén tart a Népligetben, ahol a látogatók a korabeli vásárok hangulatával ismerkedhetnek meg.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés