Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 107 vendég böngészi
A szocialisták megint a magyar emberek ellen lépnek fel | +videó Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 08.

 

Deutsch Tamás felszólítja az MSZP-t és arra kéri két EP-képviselőjüket, hogy álljanak a magyar érdekek pártjára, támogassák az Európai Parlament plenáris ülésén és a bizottságokban Magyarország európai uniós biztosjelöltjét, Navracsics Tibort.

 

A héten Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő sajtótájékoztatóján hátba támadta Magyarország európai uniós biztosjelöltjét, Navracsics Tibort – idézte fel Deutsch Tamás szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz európai parlamenti képviselője felhívta a figyelmet arra, az unió 28 tagállama közül egyetlen egy országban sincs olyan helyzet, hogy - az extrémista kispártokat, illetve a szélsőséges politikai erőket leszámítva – bármely ellenzéki pozícióban levő párt vagy szereplő megtámadta volna a saját országa uniós biztosjelöltjét. Ez alól egy kivétel van, Magyarország, és egy ilyen politikai párt van, az MSZP – jegyezte meg.

 

Sajnos jól ismerjük a magyar szocialisták kicsinyes, kizárólag csak a politikai haszonlesést szem előtt tartó magatartását, amit most ebben az ügyben is folytatnak – fogalmazott Deutsch Tamás. A fideszes és KDNP-s EP-képviselők személyesen tapasztalhatták meg, hogy milyen is az, amikor a magyar szocialisták tollba mondják az Európai Parlament baloldali, liberális, zöld és kommunista képviselőinek az elhíresült Tavares-jelentést, mely hajmeresztő ostobaságokat, méltatlan támadásokat, hihetetlen mennyiségű hazugságot tartalmazott – emlékeztetett a politikus.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Deutsch Tamás szerint jelenleg is arról van szó, hogy a magyar szocialisták tollba akarják mondani európai párttársaiknak az álláspontjukat. A fideszes képviselő elfogadhatatlannak tarja a magyar szocialisták megnyilatkozását, mely szembemegy a nemzeti érdekekkel, azokat figyelmen kívül hagyja és hátba támadja.

 

A Fidesz EP-képviselője emlékeztetett arra, az MSZP a 2010-es és a 2014-es országgyűlési választáson is súlyos vereséget szenvedett, a magyar választók szabad és demokratikus választáson a bizalmukat a Fidesz-KDNP-koalíciónak adták. Hasonlóan történt az EP-választásokon is, 2004-ben 9, 2009-ben 4, 2014-ben mindössze 2 MSZP-s EP képviselő kapott mandátumot – tette hozzá. Még két EP-választás, és ha mindent így csinálnak tovább, akkor nem kell a Brüsszelbe indulással törődnie egy szocialista politikusnak sem, mert nem lesznek képviselőik az Európai Parlamentben – jegyezte meg.

 

Deutsch Tamás leszögezte: Navracsics Tibor jó jelölt; az ő jelölése pozitív fogadtatásra talált Brüsszelben. Navracsics Tibort az egyik legalkalmasabb, legfelkészültebb jelöltnek tartják – fűzte hozzá.

 

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Parlament egy szavazással választja meg az új Európai Bizottságot, minden tagjával együtt. Így ha bárki nemmel szavaz majd, akkor az az egész Európai Bizottságra szavaz nemmel. Deutsch Tamás szerint a mostani, Ukrajna területén tapasztalható háborús konfliktus időszakában és a pénzügyi válság máig tartó hatásai közepette kevés felelőtlenebb döntés képzelhető el, mint az, hogy nem választják meg az Európai Bizottságot.

 

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-s EP-képviselő az európai szocialisták álláspontjaként beszélt arról, hogy kifogások lennének Navracsics Tiborral kapcsolatban. A sajtótájékoztatón Deutsch Tamás bemutatta az Európai Tanács tegnapi sajtóközleményét, mely arról szól, hogy az unió állam és kormányfőinek testülete az Európai Bizottság megválasztott elnökének javaslata alapján jóváhagyta és támogatta valamennyi bizottsági jelöltet, valamint mindannyiukat támogató javaslatával terjesztett az Európai Parlament elé. Olyan európai szocialista politikusok támogató döntéséről van szó, mint például a francia köztársasági elnök, vagy a dán miniszterelnök-asszony. Az Európai Tanácsban az Európai Néppárthoz, az európai liberálisokhoz és szocialistákhoz tartozó állam és kormányfők is egyhangúlag támogatták valamennyi uniós biztosjelölt személyét– jegyezte meg.

 

Deutsch Tamás felszólítja az MSZP-t és arra kéri két EP-képviselőjüket, hogy álljanak a magyar érdekek pártjára, támogassák az Európai Parlament plenáris ülésén és a bizottságokban Magyarország európai uniós biztosjelöltjét, Navracsics Tibort.

 

Személyes ismeretségre és közös munkatapasztalatokra is építve a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői üdvözölték Navracsics Tibor jelölését, és a magyar biztosjelöltet minden rendelkezésre álló eszközzel támogatni fogják – húzta alá Deutsch Tamás.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés