Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
A kormány pénteken benyújtja az elszámolási törvényt Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 10.

 

A kormány pénteken, a frakcióülés döntését követően benyújtja az elszámolási törvényt az Országgyűlésnek, tárgyalása 16-án kezdődik és 24-én szavaznak róla a képviselők - nyilatkozta Rogán Antal.

 

A Fidesz frakcióvezetője a a Magyar Nemzet szerdai számában közölt interjúban elmondta: a törvényhozás feladata egy olyan törvény megalkotása, amely rögzíti, hogy mekkora összeg jár vissza az adósoknak, azt hogyan kell számukra folyósítani, és a későbbiekben mi lesz ezekkel a hitelekkel.

 

"Fontosnak tartom, hogy az eredeti kamatszintre történő visszatérés lehetőségét is vizsgáljuk. Döntenünk kell arról is, hogy bevezetünk-e egy kamatemelési moratóriumot arra az időre, amíg kidolgozzuk a fair bank- és hitelrendszer szabályait" - fejtette ki a frakcióvezető.

 

Nemcsak az élő szerződéssel rendelkező devizahitelesek kaphatják vissza a tisztességtelennek ítélt egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés miatti összeget, hanem azok is, akik korábban kedvezmény igénybevétele nélkül kifizették hitelüket.

 

Az előbbi körbe tartozók esetében a tőke csökkenéseként írja jóvá a bank a visszajáró összeget, az utóbbiak készpénzben kapják meg a pénzt. Annak, aki végtörlesztett és vele szemben tisztességtelenül jártak el, a mai állás szerint egyenként kell pert indítaniuk ennek érdekében - tette hozzá.

 

Rogán Antal elmondta, a kormány már felállította az állami tulajdonú közműholding jogi előkészítésével foglalkozó testületet.

 

A rezsicsökkentés hosszú távú biztosítását is felügyelő holding a jövő év közepe táján kezdheti meg működését. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a Fidesz frakció felkérte a kormányt, hogy vizsgálják meg, a paksi atomerőmű hogyan tudna olcsóbban energiát átadni az MVM-nek.

 

A Fidesz frakcióvezetője közölte: a tapolcai tanácskozáson a tervek szerint beszélnek a közoktatással és a felsőoktatással összefüggő kérdésekről, valamint a következő hétéves uniós költségvetési ciklusban Magyarországra érkező uniós források felhasználásáról is.

 

(MTI - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés