Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 95 vendég böngészi
A múltból kiindulva lehet tervezni a jövőt | +videó Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 11.

 

Átadták a Deák téri ügyfélcentrum és a Földalatti Vasút Múzeum új fogadóterét.

 

Tarlós István kijelentette, az a céljuk, hogy egy „kényelmes várost” hozzanak létre, aminek fontos ismérve a hatékonyság és az időtakarékosság biztosítása. A főpolgármester hozzátette, mintegy 180 érintőképernyős jegy- és bérletautomata áll rendelkezésre, és összesen 300-at fognak kihelyezni a városban. Emellett már négy modern BKK-ügyfélközpont működik, és továbbiakat is létesítenek majd.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Itt már lehet bankkártyával is fizetni, nem kell sorban állni, szinte valamennyi bérletet és jegyet meg lehet venni – sorolta. Mint mondta, ezek az automaták – bár még csak papíralapú jegyeket és bérleteket adnak ki – már alkalmasak arra, hogy az elektronikus rendszer chipkártyáit is fogadják. A következő ciklus végére ez is működni fog – mutatott rá, hozzátéve, az erről szóló 16 és félmilliárd forintos megállapodást már megkötötték.

 

A politikus emlékeztetett rá, hogy a rendszerváltás óta először, mérsékelték a jegy- és bérletárakat. Voltak ezzel szemben aggályok, az ellenzék a bevétel csökkenésétől félt – jegyezte meg. Felidézte, a szocialista szabaddemokrata fővárosi vezetés végén 49 és félmilliárd forint bevétel származott a drágább jegyekből és bérletekből, tavaly – a bevezetett díjcsökkentésnek és az új megoldásoknak köszönhetően – 57 milliárd forint volt a bevétel.

 

Annak lehet szép jövője, aki tiszteli a múltját - fogalmazott a Földalatti Vasút Múzeumra utalva. Szavai szerint örömmel és szeretettel emlékeznek meg a budapesti közlekedés múltjáról. Példaként a Zsolnay-burkolatokat, a régi szerelvényeket, fogantyúkat, ablakhúzó szerkezeteket említette meg. Mindenkit arra bíztatok, hogy emlékezzék a múltra is, hiszen a múlthoz hasonlítva lehet értékelni a jelent, és abból kiindulva tervezni a jövőt – emelte ki.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés