Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 28 vendég böngészi
Fókuszban a közlekedés és a közbiztonság Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 15.

 

Németh Edit Éva Újpest 11-es számú választókerületének önkormányzati képviselője. Ez a körzet a városközponti lakótelep főleg tízemeletes házait öleli fel. A lakók nagy része nyugdíjas, és sokan tartanak kutyát.

 

– Hogyan jellemezné a választókerületet?

– A városközpont és a piac közelsége miatt nagy a gépkocsi- és a gyalogosforgalom, ami mindenképp meghatározó a körzet életében – mondja Németh Edit Éva, akit a fejlesztésekről, a kitűzött célokról is kérdeztünk.

 

– Milyen fejlesztések, eredmények valósultak meg a választókerületében?

– A környezet rendezése érdekében a lakókkal együttműködve több hulladékgyűjtőt és kutyapiszok-tárolót helyeztünk ki, a rendszeres fűnyírást, közterületi takarítást látva az itt élők is jobban ügyelnek a környezetükre. Folyamatos a házak és a játszóterek padjainak javítása, a játszóeszközök biztonságának ellenőrzése. Sikere van az új kutyafuttatónak és az egészségesebb életmódot célzó játszótéri ivókútnak is. Az egészséges életmódra és a környezetvédelemre szoktatás eszköze továbbá a Bene Ferenc Általános Iskola új biciklitárolója is. A játszótereken focizókat sikerült egy füves részre csábítani, ahol nem zavarják sem a kicsiket, sem a lakókat.

 

Németh Edit

 

Felújítások, korszerűsítések voltak és folynak az Aradi Óvodában és Bölcsődében, a Csányi és a Pozsonyi Óvodában. A Berda József utcai felnőttorvosi rendelő is megújult, és a Lorántffy u. 15. szám alatti lakóház is korszerűsödött önkormányzati támogatással – sorolja a változásokat a képviselő asszony, aki az eredmények között említi, hogy a körzeti megbízottal jó a kapcsolat, gyakrabban járőröznek, megszűnt az autós közlekedés az Aradi utca járdáján az iskola felé, kevesebb a járdán parkoló jármű, ami a visszajelzések szerint megelégedéssel tölti el a lakókat. Hosszú idő után végre megújult a Berda József utca burkolata is.

 

– A következő, immár ötéves képviselői ciklusban mit szeretne elérni?

– További feladatunk, hogy folytassuk a panelprogramot, újabb térfigyelő kamerák telepítésével növeljük a közbiztonságot, javítsuk a parkolási helyzetet, járdákat, utakat újítsunk fel, segítsük a rászorulókat, házi gondozórendszert alakítsunk ki az időseknek.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés