Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
A magyar gazdaság rátalált a helyes útra | +videó Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 19.

 

Nem átmeneti, hanem tartós gazdasági növekedésről beszélhetünk, ami azt mutatja, a magyar gazdaság rátalált a helyes útra – húzta alá Orbán Viktor Kecskeméten.

 

Az Univer Cégcsoport kecskeméti paradicsomfeldolgozó üzemének avatásán mondott beszédet Orbán Viktor.

 

A kormányfő beszéde előtt elhangzott, az Univer egyenlő a minőséggel. Egy kormányprogramnak is így kell valahogy szólnia: Magyarország legyen egyenlő a minőséggel – jegyezte meg Orbán Viktor. A miniszterelnök köszönetet mondott a cég vezetőinek és munkatársainak, hogy az elmúlt harminc évben felépítették a vállalatot.

 

Nem hagyták el sem jóban, sem rosszban, és végül egy sikertörténetté alakították – fogalmazott. Orbán Viktor elmondta azt is, hogy számít a kecskeméti cég vezetőinek az együttműködésére a következő év elejétől induló az Államreform 2 programban, mely jelentős bürokrácia-leépítést is magával hoz.

 

Beszédében Orbán Viktor kitért arra is, hogy a kormány elvitt Kecskemétről 16,7 milliárd forint adósságot és 2010 után 85 milliárd forintnyi fejlesztést hozott.

 

Elmondta azt is, hogy 2015-től a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága is a városba kerül. Önök jó üzletet csináltak a Fidesz-KDNP-kormánnyal – jegyezte meg.

 

Az Univer ma már több mint 1200 főt foglalkoztat, és az elmúlt öt évben majd 20 milliárd forintnyi adót fizetett be. Jelenleg közel 3,5 milliárd forint árbevételt eredményez a vállalat exportja. Az ilyen cégekből kellene több – húzta alá. A kormányfő fontosnak tartja azt is, hogy az Univer az élelmiszeripari gyártáshoz felhasznált nyersanyagokat kizárólag Magyarországról szerzi be.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar gazdaság az elmúlt félévben majdnem 4 százalékkal bővült. Ez egy bátorító üzenet; volt értelme annak a munkának, amit az elmúlt években elvégeztünk – fűzte hozzá. A kormányfő úgy látja, nem átmeneti, hanem tartós gazdasági növekedésről beszélhetünk, ami azt mutatja, a magyar gazdaság rátalált a helyes útra.

 

A kormányfő felidézte, az elmúlt időszakban az áremelkedések, a hitelek és a hátrányban levő kis-és középvállalkozások helyzete gyötörte leginkább a magyar embereket.

 

Mindhárom területen ma már eredményekről lehet beszámolni – tette hozzá. Orbán Viktor közölte, az áremelkedéseket sikerült megfékezni, a remények szerint meg tudják teremteni a fair bankok korszakát, a hazai kis-és középvállalkozások kapcsán pedig felhívta a figyelmet arra, hogy 2014-2020 közötti uniós ciklus 12 ezer milliárd forint értékű fejlesztési forrásának 60 százalékát fordítják gazdaságfejlesztésre.

 

A miniszterelnök az elmúlt évek legnagyobb eredményének tartja, hogy jelenleg 4 millió 100 ezer ember dolgozik és fizet adót, míg 2010-ben mindössze 1 millió 800 ember fizetett adót. Orbán Viktor szerint ez már egy olyan arány, mely garantálja egy ország fennmaradását, de a felemelkedéshez el kell érni a 4,5, később az 5 millió adófizető dolgozót.

 

A kormányfő aláhúzta, hogy egy város sikeres legyen ma Magyarországon, ahhoz a legfontosabb, hogy a város vezetői és a településen működő vállalatok vezetői szövetségben legyenek egymással.

 

Ha ez az együttműködés, szövetség nem jön létre, akkor hiába a jó adottság, az abban rejlő lehetőségeket az ott élők nem tudják kihasználni. A város vezetőinek legyen világos elképzelésük a település jövőjéről, melyben megtalálja a helyét az adott vállalat – fogalmazott.

 

Orbán Viktor azt kívánta a kecskemétieknek, - ahogy az elmúlt években is tették – a következő időszakra is olyan városvezetőket válasszanak maguknak, akik képesek megkötni a stratégiai szövetséget az itt dolgozó vállalatokkal.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés