Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 91 vendég böngészi
Milliókkal lépnek le a kormánytagok - Kiss Péter közel 7 milliót markol Nyomtatás E-mail
2010. április 22.
BUDAPEST — Így azért könynyebb lesz állás nélkül is! Busás „jutalmat" kapnak munkájukért a Bajnai-kormány távozó miniszterei;  többségük 3–6 havi fizetésének megfelelő juttatást kap. A kormánytagoknak összesen 57,3 millió forintot fizetnek ki távozásukkor, annak megfelelően, hogy ki mennyi ideig vezette a tárcáját.

 

A négy legrégebbi miniszter, Gráf József, Szekeres Imre, Hiller István és Kiss Péter kapja a legtöbbet, fejenként bruttó 6,6 millió forintot – ők ugyanis már a ciklus eleje, 2006 óta hivatalban vannak.

 

Bajnai Gordon miniszterelnöknek 4,5 millió forint jár (miniszteri és kormányfői munkájáért), nyolc tárcavezető 3,3 milliót kap, a legrosszabbul pedig a tavaly év végén hivatalba lépett Forgách Imre igazságügyi miniszter jár, ő ugyanis egy fillért sem kap. A fenti összegen túl a minisztereknek kifizetik azokat a szabadnapjaikat is, amelyeket nem vettek ki. 

 


Bajnai Gordon - Hiller István - Kiss Péter

 

A Blikk valamennyi tárcát megkereste ezzel kapcsolatban, de egyenes választ csak az Egészségügyi Minisztérium adott. Székely Tamás a ki nem vett szabadnapjai után 1 millió forintot kap. A többi minisztériumban nem árulták el, szabadságmegváltás címén mennyit fizetnek a tárcavezetőknek. Sőt az önkormányzati minisztériumban a Blikk megkeresésére azt közölték: nem időszerű és etikus ilyesmiről beszélni (nagyjából 3 héttel a miniszterek távozása előtt – a szerk.), és egyébként is, Varga Zoltán még könnyen lehet, hogy szabadságot is kivesz hátralévő hivatali idejében.

 

A környezetvédelmi minisztérium is arról tájékoztatott, hogy még nyaralni mehet a miniszter. A legtöbb tárcánál azonban válaszra sem méltatták a közpénzek kifizetésével kapcsolatos kérdéseinket, vagy kitérő választ adtak, amikor a pontos összegről érdeklődtünk.

 

– Bajnai Gordon miniszterelnök jótékony célra ajánlotta fel a neki járó pénzt – tájékoztatta a Blikket Szollár Domokos kormányszóvivő, aki hangsúlyozta: a tárcavezetők fi zetését 15 százalékkal csökkentették, így a most kifizetett pénzek is alacsonyabbak.

 

Arról is érdeklődtünk a minisztériumoknál, hogy a kormányfőhöz hasonlóan jótékony célra fordítják-e az öszszegeket a miniszterek. Ebben az ügyben egyedül az Oktatási és Kulturális Miniszté rium adott egyértelmű választ: Hiller István az Eötvös Kollégiumot támogatja a neki járó pénzből.  

 

 

(blikk.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Szabó Miklós 2010-04-23 11:53
Azok után, hogy Kiss Péter az elmúlt 8 évben közel 150.000.000, azaz százötven millió forintot kapott az adófizetők pénzéből, miközben tönkrevágták az országot, még van arcuk végkielégítést elfogadni!
Szégyen, szégyen szégyen!
 
 
0 #1 Viola 2010-04-23 06:06
Mi hány milliót kapunk ezért a 8 évért, amit elszenvettünk. Ök meg zsírosra tömik zsozsóval most is magukat. Mikor kellett nem jöttek el közénk.
Szégyen hogy eszt teszik a néppel.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.