Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 106 vendég böngészi
Szüntessék be az alaptalan rágalmakat! | +videó Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 25.

 

Az interneten megjelent hírek és a baloldali gyűlöletkampány arra figyelmeztetnek, hogy meg kell erősíteni a nemzeti konszenzust a kedvezményes honosítás kérdésében – mondta Németh Zsolt.

 

Választási kampány van, nincs abban semmi meglepő, hogy a határon túli magyarokkal szemben gyűlöletkampányt indított a baloldal – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Németh Zsolt.

 

Az országgyűlési képviselő rámutatott, egy internetes portálon megjelent állításokkal szemben a valóság az, hogy 660 ezer magyar kapott állampolgárságot az elmúlt időszakban, és 22 ezer kérelmet utasítottak el. 110 feljelentés született, és mintegy 20 esetben kellett kezdeményezni az állampolgárság visszavonását – tette hozzá a külügyi bizottság elnöke, megjegyezve, a számok magukért beszélnek, „egyedülálló sikertörténetről” van szó.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Úgy fogalmazott, a széttagolt magyarság határokon átívelő újraegyesítése a kormány politikájának meghatározó célkitűzése. Emellett szól az emberekről: az alapvető jogaiktól megfosztott külhoni magyarok rehabilitálásáról, jogaikba és méltóságukba való visszahelyezésről. Kijelentette, éppen ezért sokkal inkább „elismerésre lenne szükség a magyar államigazgatás irányában” a jogszerű eljárás, a módszertani útmutatók, a konzuli munkatársak elkötelezett szerepvállalása, a Belügyminisztérium és az önkormányzatok szakapparátusa, valamint a magyar diplomácia irányába.

 

A politikus leszögezte, vannak még megoldásra váró feladatok, szeretnék kiterjeszteni a szlovákiai magyarokra is a kedvezményes honosítás lehetőségét. Reális cél az, hogy négy év alatt elérjük az egymillió külhoni magyar állampolgár létszámát – fűzte hozzá.

 

Úgy vélekedett, az interneten megjelent hírek és a baloldali gyűlöletkampány arra figyelmeztetnek, hogy meg kell erősíteni a nemzeti konszenzust a kedvezményes honosítás kérdésében. Rágalom, hogy az állampolgársággal tömeges visszaélésre kerülne sor, hogy több tízezer orosz ember kap magyar állampolgárságot – húzta alá.

 

Tisztelettel szeretnénk megkérni a „kútmérgezőket”, hogy vagy tegyenek feljelentést, ha bármilyen konkrét esetre bukkannak, vagy pedig szüntessék be az alaptalan rágalmakat a kedvezményes honosítással, a kettős állampolgársággal szemben – jelentette ki.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés