Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
Többgenerációs pihenőhellyé vált az Erzsébet tér Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 25.

 

Itt a fiatalabbak és az idősebbek egyaránt találnak módot a kikapcsolódásra és a szórakozásra - fogalmazott Tarlós István a felújított Erzsébet téri játszótér átadásán.

 

A rendezvényen részt vett Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros alpolgármestere, a Fidesz-KDNP V. kerületi polgármesterjelöltje és a Kisdeák Evangélikus Óvoda növendékei is.

 

A főpolgármester beszédében felidézte, az Erzsébet tér a 19. század első felében még vásártérként funkcionált, 1872-ben kezdték parkosítani. Hozzátette, 1892-ben egy kertész porcelántáblákkal látta el a fákat, klasszikus értelemben ettől kezdve tekinthető köztérnek a terület.

 

 

Tarlós István emlékeztetett, később ezen a helyen épült fel az első ideiglenes Nemzeti Színház és a Nemzeti Szalon, mely utóbbinak épülete a II. világháborúban olyan súlyosan megsérült, hogy le kellett bontani.

 

A városvezető ismertette, 1948-49-ben építették fel a sokáig itt működő buszpályaudvart, és ide került át a Kálvin térről Ybl Miklós 1883-ban felavatott alkotása, a Danubius-kút.

 

Tarlós István kitért rá, a Nemzeti Színház helyére a Gödör Klub költözött, azonban – mint mondta – „ez elég sikertelen próbálkozás volt, mivel szerkezetkészen maradtak építményrészek, elmaradtak bizonyos befejező munkák, később pedig nagyobb mértékű felújítási igények jelentkeztek, amiket nem végeztek el.”

 

A főpolgármester kiemelte, idén, március 30-án, Rogán Antallal, Belváros polgármesterével közösen adták át a felújított és kibővített Erzsébet téri Kulturális Központot és Parkot, „ami most már minden igényt kielégít.”

 

Most pedig oda jutottunk el, hogy elkészült ez a játszótér – jelentette ki Tarlós István, hozzátéve, ez a projekt jól illeszkedett a főváros játszótér-építési programjába, amelyet a Főkert Nonprofit Zrt. valósít meg. A kormánypárti politikus szerint „ennek a jelei a legjobban kitapinthatók többek között a Margitszigeten vagy a Gellérthegyen.”

 

Ismét egy jelentős állomáshoz érkeztünk itt, az Erzsébet téren, ahol három korosztály, a 2-6, a 6-10, illetve a 10-16 évesek is megtalálhatják a kedvükre való játszóeszközeiket, a mászófaltól kezdve a hintákon át, egészen azokig a biztonságtechnikai berendezésekig, amelyek leesésbiztosak – fogalmazott Tarlós István. A főpolgármester beszélt arról is, itt az idősebb korosztályok is találnak módot a kikapcsolódásra és a szórakozásra, számukra sakk- és kártyaasztalok biztosítják a hasznos időtöltés lehetőségét.

 

Én elsősorban a gyerekeknek és a kismamáknak kívánok kellemesen eltöltendő órákat, de remélem, az idősek is kedvüket lelik majd ebben a most átadásra kerülő játszótéren – zárta szavait Tarlós István, aki köszönetet mondott az V. kerület vezetésének, a Főkert Nonfrofit Zrt. munkatársainak, a tervezőknek, a kivitelezőknek és mindenkinek, aki segítette a projekt megvalósulását.

 

Ezt követően Tarlós István Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármesterrel és Vittay Ágnessel, a Kisdeák Evangélikus Óvoda vezetőjével együtt átvágta a nemzeti színű szalagot.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés