Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Megsokszorozódnak a magyar vállalkozások lehetőségei | +videó Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 26.

 

Elkezdődik a 2014-2020 közötti uniós ciklus pályázatainak a kiírása; 9 operatív pályázat jelenik meg október elején 120 milliárd forint keretösszeggel – hangzott el Csepreghy Nándor és Kurucz Éva csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Orbán Viktor és az Európai Bizottság elnöke aláírta a partnerségi megállapodást; elkezdődik az új időszak pályázatainak kiírása – mondta Kurucz Éva. A magyar vállalkozások lehetőségei mostantól megsokszorozódnak – húzta alá.

 

A kormányszóvivő közölte, a kormány felkészült arra, hogy a hazánkba érkező fejlesztési forrásokat célzottan és egyszerűbben használja fel. A kabinet abban is határozott, hogy a források 60 százalékát a foglalkoztatás és versenyképesség növelésére épülő gazdaságfejlesztésre fordítja.

 

Kurucz Éva felhívta a figyelmet arra is, hogy több mint 34 milliárd eurónyi támogatás érkezik Magyarországra, ez a szükséges hazai társfinanszírozással 12 ezer milliárd forint fejlesztést jelent a következő években. Megjegyezte azt is, az egy főre jutó támogatás sohasem volt ekkora Magyarországon, mint ebben a költségvetési ciklusban. A kormányszóvivő fontos változásként említette, hogy a pályázók a korábbinál jóval átláthatóbb, egyszerűbb, ésszerűbb pályázati eljárásokkal számolhatnak.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormány döntött arról is, hogy elsőként milyen pályázatokat ír ki. Csepreghy Nándor bejelentette, október elején megjelenik az első kilenc operatív program kiírása. A kormány 4 milliárd forint értékben a fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázatokat szeretne kiírni. Ugyancsak 4 milliárd forintos keretösszegű pályázat a munka és a magánélet összeegyeztetését célozza. Ennek kapcsán a politikus elmondta, a kisgyermekes anyák számára olyan munkahelyi viszonyokat kell teremteni, ami lehetővé teszi a részbeni vagy az otthoni foglalkoztatásukat, valamint az atipikus foglalkoztatási formákat.

 

A harmadik pályázati kiírás a kisgyerekkori nevelést támogatja 1,5 milliárd forinttal, a negyedik kiírás 1 milliárd forint keretösszeggel az egészségügyi ellátásban szeretne 1000 új szakápolót, csecsemő-és gyermekápolót kiképezni.

 

5 milliárd forint keretösszeg értékben a kis-és középvállalkozások eszközbeszerzését és kapacitásbővítését támogatnák; szintén 5 milliárd forintot szeretne a kormány a kis-és középvállalkozások külpiacra lépésére fordítani. 36 milliárd forintos keretösszeggel pedig a 25 évnél fiatalabb - szakképesítéssel vagy felsőfokú képesítéssel nem rendelkező - munkavállalókat szeretné előnyösebb helyzetbe hozni a kabinet. Két olyan pályázat is megjelenik, mely hazánk derogációs kötelezettségeihez kötődik, mint például az egészséges ivóvízhez való hozzájutás lehetősége, vagy a szennyvízkezeléssel kapcsolatos beruházások. Az elsőre 8,7 milliárd forintot, a szennyvízkezelésre pedig 50 milliárd forintot különít el a kormány – sorolta a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár. Csepreghy Nándor elmondta azt is, hogy a kilenc pályázati konstrukció keretösszege mintegy 120 milliárd forint.

 

Kulcsfontosságú az európai uniós fejlesztési források hatékony felhasználása. Az a cél, hogy fenntartható, magas hozzáadott értékű, a termelésre és a foglalkoztatásra ösztönző növekedési pályára álljon az ország. Ezen szempontok mellett indítja el a kormány a Széchenyi 2020 keretében az új ciklus kiírásait – fogalmazott a felelős helyettes államtitkár.

 

Csepreghy Nándor arról is beszélt, hogy 2015-ig az előző fejlesztési ciklus utolsó eurocentjét is hazahozzák Magyarországra; az idén mintegy 1200 milliárd forintot fizettek ki az Új Széchenyi Terv keretében.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés