Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 21 vendég böngészi
Szívünkhöz a legközelebb a kkv-k állnak Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 29.

 

Azt szeretnénk, ha a magyar kis- és középvállalkozások adnák az ország törzsét, ők tartanák meg egyfajta gazdasági gerincként ezt az országot - jelentette ki Orbán Viktor.

 

A következő évek feladata, hogy a nagy cégek mögött fölerősödjön a magyar kis- és közepes vállalkozói szektor (kkv), ehhez pedig meg kell többszörözni a jelenleg két-háromezer, a külföldi piacokon is eladható terméket előállító vállalkozások számát - mondta Orbán Viktor a Nyíregyházi Televíziónak adott, pénteken sugárzott interjújában.

 

A kormányfő szavai szerint az ország gazdasága számára fontosak a nagyberuházások, így Nyíregyházán a dán Lego fejlesztései is, de "szívünkhöz a legközelebb a kkv-k állnak".

 

"Azt szeretnénk, ha ők adnák az ország törzsét, ők tartanák meg egyfajta gazdasági gerincként ezt az országot" - hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök ennek kapcsán nyomatékosította, a következő uniós költségvetési ciklusban a Magyarország számára rendelkezésre álló források nagyobb részét - a gazdaságfejlesztés jegyében - a kis- és közepes vállalkozásokhoz kell eljuttatni. Vélekedése szerint ahhoz, hogy Magyarország "bombabiztos" gazdaságnak legyen tekinthető, 12-13 ezer, exportképes, magyar kézben lévő kkv kellene.

 

Ettől még nagyon messze vagyunk, ezért még sokat kell dolgozni - mondta a kormányfő, hozzátéve, biztos abban, hogy ezek között a cégek között sok nyíregyházi lesz. Kifejtette, a helyi ipari park nagy ereje a városnak, és a kormány - ahogyan eddig is - továbbra is segít majd befektetőket találni.

 

A nyírségi megyeszékhely elmúlt négy évben elért eredményeiről szólva a kormányfő elmondta, nehéz összehasonlítani a 2010-es Nyíregyházát a 2014-essel. Mint mondta, négy évvel ezelőtt ez egy gyenge város volt, "amit agyonnyomott, térdre kényszerített az adósság, erősebb volt a kilátástalanság, mint a remény".

 

Nyíregyháza ma erős város, nincs adóssága, a munkanélküliséget pedig sikerült erőteljesen csökkenteni - sorolta az eredményeket a miniszterelnök, hozzátéve, "majd ha mindenkinek lesz munkája, akkor lehetünk elégedettek".

 

Több ezer munkahely jött létre nemcsak a közmunkában, hanem a város ipari parkjában is, mert egy gazdasági szakembert, Kovács Ferencet választottak meg 2010-ben a nyíregyháziak. És ha például az ipari park bővülését megnézzük - folytatta a kormányfő -, akkor mindenki láthatja, hogy jó döntés volt ilyen szakembert állítani a város élére.

 

"Nyíregyházának van karaktere, van kultúrája, van lelke, erős lábakon áll (...), és úgy gondolom, egy sikerváros" - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: a városban van dinamizmus, ezért Nyíregyháza - az ország egyik leggyorsabban fejlődő városaként - nagy jövő előtt áll.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés