Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 75 vendég böngészi
"Sok kicsi sokra megy" Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 29.

 

Nagyon régen várt, ezért örömmel fogadott változások történtek választókerületében, összegez dr. Szabó Béla önkormányzati képviselő, és hozzáteszi: több éve meglévő és húzódó problémákat sikerült megoldani, és ezzel érvényesült "sok kicsi sokra megy" népi bölcsesség.

 

- Arra kérjük, mutassa be választókerületét.

- A 4. számú választókerület Megyert és Székesdűlőt foglalja magában. Szinte végig családi házas, kiterjedt terület, itt a képviselőnek bizony sokat kell "talpalnia", ha szeretné megszólítani az embereket. Persze a kapcsolat kölcsönös: az eltelt időszakban bebizonyosodott, az itt élőknek határozott véleményük van a lakóhelyükről, éljenek apróbb utcácskákban vagy a főutak mentén. És szerencsére meg is keresnek javaslataikkal. A választókerületem számos ponton megújult, megszépült, az önkormányzat kiemelt figyelmet fordított az itt élők közérzetének javítására.

 

Dr. Szabó Béla

 

- Mit emelne ki a fejlesztések közül?

- Felsorolni is nehéz azt a sok felújítást, ami Megyeren történt. A teljesség igénye nélkül: a tüdőgondozó SZTK-ba költözésével a Fóti Úti, most már Aranyalma Óvoda került kedvező helyzetbe, kibővült és megújult az épület, több kisgyermeket tudnak fogadni. Megtörtént a felújítás a Vasvári utcai felnőtt-háziorvosi rendelőben, az öreg épületre rá sem lehet ismerni, megfi atalodva és klimatizált légtérrel várja a betegeket. A nyári szünetben az önkormányzat saját erőből újította fel a Megyeri Úti Általános Iskola épületét. Kicserélték a régi nyílászárókat, és a homlokzat is új hőszigetelő burkolatot kapott, színesebb és barátságosabb arculattal várja nap mint nap a gyermekeket.

 

Számos utcában járdafelújítás történt, többek között a Janda Vilmos, az Ungvári, a Nagyváradi, a Reviczky utcában, amelyek után a Németi és a Csömödér utcai járdafelújítások következtek. Fontos, hogy a járdák mindenütt akadálymentesítettek lettek. Javultak a közlekedés feltételei: Megyer szinte teljesen területén forgalomcsillapított zóna ügyel a városrész kisvárosi hangulatára. Nagy eredménynek tartom, hogy Székesdűlőn a korábbi földutak szilárd burkolatot kaptak, és itt szaktervezők dolgoznak a további fejlesztési lehetőségeken.

 

- Mivel szeretné folytatni a következő ciklusban?

- Egyértelmű, hogy a járdafelújítások folytatására továbbra is szükség van a választókerületben. Több helyen az útburkolat javítása sem halasztható sokáig. További fontos feladatnak tartom a tisztaság fenntartását, a közterületi növények, fák, bokrok rendszeres fi atalítását, metszését, az utcakép javítását. A Béla utca lakói fák ültetését kérték. Szinte kész terveink vannak az Aschner Lipót tér teljes felújítására. Néhány utca lakói egyirányú forgalom bevezetését, mások a Megyeri úton új gyalogos átjáró kialakítását kérik.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a kérések teljesüljenek, és a kertváros lakói otthon is, a közterületen is biztonságban érezzék magukat. Nagy adósságunk még Székesdűlő fejlesztése, amely a tulajdonviszonyok állapota miatt maradt sokáig mostoha terület. Szaktervezőkkel dolgozunk a feladaton, bízom abban, hogy a következő ciklusban ez is megoldódhat.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés