Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 117 vendég böngészi
Az elmúlt évek legnagyobb értéke az összefogás | +videó Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 30.

 

Ha a saját kezünkbe vesszük az ügyeink intézését, akkor a sikerek nem maradnak el, sem országos, sem városi, sem falusi szinten – jelentette ki Orbán Viktor Bicske megújult városközpontjának avatóünnepségén.

 

Bicskén átadjuk a kibővített városházát, a felújított Hősök terét, a református parókiát és a katolikus templom felújított homlokzatát, és hamarosan elkészül a Fiatalok Háza is – sorolta a kormányfő az utóbbi évek fejlesztéseit, és felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőre vonatkozóan is több tervvel rendelkezik a város.

 

Orbán Viktor elmondta, a kormány az elmúlt években elvitt Bicskéről 2,3 milliárd forint adósságot és hozott helyette 8 milliárd forintnyi fejlesztési forrást. Nem csupán a pénzről van szó, hanem arról, ha megvannak a feltételek, akkor egy kormány és egy önkormányzat a városban valamint a falun élő emberek számára képes kamatoztatni az ország erőforrásait – fűzte hozzá.

 

A kormányfő emlékeztetett, hogy 2010-ben a Fidesz-KDNP kétharmaddal nyerte a választást, és ezt sikerült megismételni 2014-ben is. Orbán Viktor szerint sokkal könnyebb először választást nyerni, mint a megkapott bizalmat másodjára is kiérdemelni. Ha valaki ezt nem hinné, gondoljon vissza az 1998-as és a 2002-es választásokra – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Most azonban a dolog úgy áll, hogy a 2010-ben kiérdemelt bizalmat 2014-ben sikerült megtartani, sőt a rákövetkező európai parlamenti választáson a szavazók ismét kitüntették bizalmukkal a Fidesz-KDNP-t – tette hozzá. Arra kérem önöket, harmadszor is tüntessenek ki bennünket bizalmukkal – mondta a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar felfogás szerint a lehetetlen nem egy tény, hanem egy vélemény. Merte volna bárki 2010-ben azt gondolni, hogy lehetséges elszámoltatni a bankokat, kimenteni a devizahiteleseket, és jutott-e bárki eszébe az, hogy rezsit nemcsak emelni, hanem csökkenteni is lehet? – tette fel a kérdést.

 

Ha van összefogás, ha az emberek hisznek a saját erejükben, ha van bizalom a választók és a megválasztott vezetők között, akkor Magyarország olyan teljesítményre és olyan eredményekre képes, amelyet mi sem gondolunk saját magunkról, mi sem látunk bele az országba – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor az összefogást nevezte az elmúlt években Magyarországon megszületett legnagyobb értéknek. Arra biztatom önöket, hogy továbbra is higgyenek az összefogás erejében, és ennek megfelelően menjenek el az önkormányzati választáson szavazni – fűzte hozzá.

 

A miniszterelnök szerint a magyarok az elmúlt húsz évben megfizették a tanulópénzt, és minden gyógymódot kipróbáltak. Valljuk be, egyik sem vált be – jegyezte meg. Csak akkor indult Magyarország gyógyulásnak, amikor elhittük, magunkban bízhatunk, és elhittük, képesek leszünk jó orvosként a saját magunk bajára megtalálni az orvosságot – fogalmazott a kormányfő. Ha a saját kezünkbe vesszük az ügyeink intézését, akkor a sikerek nem maradnak el, sem országos, sem városi, sem falusi szinten – tette hozzá.

 

A kormányfő aláhúzta, Bicske főtere megújult, ez egyfajta állásfoglalás a város jövőjét illetően. Végül Orbán Viktor sikerekben gazdag és élhető jövőt kívánt a bicskeieknek.

 

Tessely Zoltán felidézte, amikor hat évvel ezelőtt az időközi választás után egy végletekig kivéreztetett, csődbe került város irányítását vette át, akkor csekély esély mutatkozott arra, hogy ilyen körülmények között köszönhet el a polgármesteri munkától. Bicske polgármestere kitért az utóbbi évek fejlesztéseire, eredményeire, és felhívta a figyelmet arra, hogy a város mára megszabadult az adósságától. A politikus azt kérte a bicskeiktől, hogy október 12-én - a 2010-es önkormányzati választáshoz hasonlóan - ismét szavazzanak bizalmat a Fidesz jelöltjeinek.

 

Pálffy Károly beszédében az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. Elmondta, a fejlesztési terveket a bicskei polgárokkal közösen dolgozták ki. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje aláhúzta, meg kell őrizni a munkahelyeket és újakat kell létrehozni Bicskén.

 

A nap folyamán Orbán Viktor interjút adott a TelePaks Kistérségi Televíziónak és Dunaújvárosban is nyilatkozott a városi televíziónak.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés