Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
68 százalék! Nyomtatás E-mail
2010. április 25.
A mai csúcstámadás sikerült, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt a magyar parlamenti mandátumok 68 százalékát szerezte meg - jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP listavezetője vasárnap este Budapesten.

 

 


 

A Fidesz elnöke - akit "megnyertük, megnyertük" skandálással fogadtak a pártszövetség szimpatizánsai a Vörösmarty téren - világsikerhez hasonlította a szövetség választási győzelmét. Mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első - húzta alá Orbán Viktor.

 

Ma forradalom történt a szavazófülkékben. A magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában - jelentette ki Orbán Viktor. "Demokratikus keretek között olyan nagy horderejű változást tudtunk véghezvinni, amelyet csak korábban forradalommal tudtak" - húzta alá Orbán Viktor, hozzátéve: vasárnap Magyarországon beteljesedett egy történelmi tanulság, húsz év tanulsága, a rendszerváltás tanulsága, amely úgy hangzik, rendszert váltani nem lehet, rendszert csak megbuktatni, megdönteni lehet. "Megdönteni és újat alapítani helyette, és ma ez történt" - fogalmazott Orbán Viktor. Kijelentette, a magyarok megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét és helyette új rendszert alapítottak; ez pedig a nemzeti együttműködés rendszere.

 

Orbán Viktor szerint az a feladat, hogy a győzelem lendületével folytassák a megkezdett együttműködést, megkezdjék a mögöttünk levő korszak romjainak eltakarítását, a felelősség megállapítását, az újjáépítést.

 

A Fidesz elnöke vasárnap este a fővárosi Vörösmarty téren azt mondta: szerényen és alázattal azt üzenik Magyarország polgárainak, hogy megértették és diadalra vitték a magyarok történelmi álmát. "Győzedelmeskedjék a te akaratod" - fogalmazott.

 

Orbán Viktor a Hajrá Magyarország, hajrá magyarok fordulattal zárta beszédét.

 

 

(MTI)

 

Hozzászólások

 
0 #8 Olvasó 2010-05-04 05:22
Bedobták az Újpesti Napló legújabb számát.
Elszomorít az arrogancia, ahogy elhallgatják, hogy volt választás Újpesten és az országban is. Nincs egy sor róla, pedig a mi pénzünkből tartják fent, hogy rendesen tájékoztasson. Ha Dercze úr nyert volna, akkor minden oldalon ő lenne most. Fideszesek csináljanak már valamit, ne csak üljenek a képviselők ott.
 
 
0 #7 Baumag 2010-04-29 11:27
Nemcsak Újpesten viselkednek a liberálisok-MSZP-sek úgy, mintha mi sem történt volna.
A választási győzelem után még sűrűbben nézegettem a televíziók reggeli műsorait. Mintha nem is lett vola választás. Semmi változás, maximum annyi, hogy az MSZP-sek még többször fordulnak elő az LMP-vel kiegészítve.
Annyira magabiztosak mintha tudnának valamit, amit mi még nem tudunk.
Az Echóban a keményebben fogalmazó emberek kirúgva, és az általam igen tisztelt Németh Miklós Attilára meg rá sem ismerek. Legszívesebben mutogatnék, hogy elnézést, de nem jobbra van az ellenség, hanem balra. Persze én is félrevezetném a jó szándékú embereket, mert a bal sem balra van már vagy 65-éve.
Ha itt nem történik kemény változtatás, radikalizmus, akkor az MSZP-nél most egyszerű jelmezcsere következik, ismét színpadra lépnek, ha másként nem, hát statisztaként, és a karzaton levő nézőket újfent megtévesztik a ripacskodásukka l.
 
 
0 #6 kockakő 2010-04-29 09:16
Újpesten nem 10:0-ra kaptak ki a szocik, csak 10:1-re. Ezt ünneplik hétfő óta.
 
 
0 #5 Szabó Sándor 2010-04-28 21:00
Várható volt ugyan ez a reakció az önkormányzat reakcióját illetően,a Fidesz elsöprő győzelme után. Nehéz ilyen mértékű vereség után bármilyen nyilatkozat,de feltételezem hogy az önkormányzat fideszes képviselőinek jól esett volna,néhány pozitiv gesztusértékű nyilatkozat. A városvezetés sincs etikailag,a helyzet magaslatán. De elöttünk még egy önkormányzati választás !
 
 
0 #4 Szabó Zsabó 2010-04-28 19:33
Fát, vagy virágot kellett volna vasárnap ültetni a fidesznek, tán beszámolna róla a polgármester lapja. Kit érdekel Újpesten a választás.
Marad a csend este nyolckor is.
 
 
0 #3 kockakő 2010-04-28 10:14
Nehéz tudomásul venni egy ekkora ruhát.
Lendvai asszony most miért nem emlegeti a távolmaradókat, akik bizonyonyosan nem szavaztak az MSZP-re. Nagy a jólét, meg minket irigyelnek ugye. Az újpesti vörösök meg ünneplik, hogy az országos átlagnál jóval kevesebbel veszítettek.
Ezért nincs tájékoztatás Újpesten szerda de. 11-kor sem. Lenézik az embereket, de majd ősszel..., meg Újpestért... meg fogjunk össze!
 
 
0 #2 Kaméleon 2010-04-27 19:52
Kedd 20.45-kor még nincs választási eredmény Újpest honlapján.
Ez aztán a kiegyensúlyozot t tájékoztatás.
Savanyú a szőlő. Bezzeg a virágváros, meg a faültetés az fontosabb a polgármester barátainak.
 
 
0 #1 Baumag 2010-04-26 13:54
Jó hogy nem kellett olyan szégyenben maradni, mint a szomszéd Angyalföld lakói, akik nem tudom hol éltek az elmúlt nyolc évben.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.