Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Elengedhetetlen az önkormányzatokkal való jó együttműködés | +videó Nyomtatás E-mail
2014. október 06.

 

Olyan polgármestereket válasszanak a településeken, akik képesek az együttműködésre – mondta Kósa Lajos.

 

A nagyobbik kormánypárt ügyvezető alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján a Fidesz kampányát összegezve kifejtette: több mint 220 településen tartottak fórumot a kormány tagjai és a Fidesz vezető politikusai. Alapvetően három témája volt ezeknek a fórumoknak; a rezsicsökkentés, a bankok elszámoltatása, és az ország előtt álló feladatok a következő hétéves uniós fejlesztési ciklusban.

 

Kósa Lajos ennek kapcsán utalt arra, hogyha az önkormányzati választások eredménye azt mutatja, hogy csökkent a bizalom a kormánypártok iránt, akkor nehézkesebbé válhat a pénzintézetek elszámoltatása, és a jogtalanul elvett pénzek visszajuttatása a magyar családoknak.

 

Felhívta a figyelmet arra is, „olyan polgármestereket válasszanak a településeken, akik képesek az együttműködésre”. Hozzátette: ahhoz, hogy sikeres legyen a kormány azon terve, hogy az uniós pénzek 60 százaléka gazdaságfejlesztésre – ezen belül több mint 80 százalék a kis- és középvállalkozásoknak -, menjen, elengedhetetlen az önkormányzatokkal való jó együttműködés.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a baloldali kispártok deklarált célja, hogy az önkormányzatokat elfoglalva „az Orbán-rezsimet” megállítsák. „Ez képtelenség, mert azt üzenik, hogy a helyhatóságokat egy politikai háborúhoz akarják felhasználni, miközben az önkormányzatoknak arról kellene szólniuk, hogy mikor és hol legyenek fejlesztések, milyen legyen a városüzemeltetés, vagyis hogyan lehetne általában jobb az embereknek a településeken” – vélekedett.

 

Kósa Lajos a fővárosi helyzetet értékelve úgy fogalmazott: kifejezetten azt érzékeljük, hogy csalódtak a baloldali szavazók a baloldali pártokban.

 

„Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a főpolgármesteri tisztségért nem indul baloldali jelölt” – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a baloldali szavazók is csak Tarlós Istvánra tudnak támaszkodni. Ugyanakkor leszögezte, hogy egy polgármesternek az egész települést és minden választót képviselnie kell. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei erre készen állnak. Összegzésként az ügyvezető alelnök kiemelte: a baloldal szétesett, bohózatot játszott és cserben hagyta választóit.

 

A fideszes politikus végül emlékeztetett, hogy országszerte 1140 kormánypárti támogatottságú polgármesterjelöltre voksolhatnak az emberek, ebből körülbelül 300 független jelölt van, akik Fidesz-KDNP támogatással indulnak. Egyúttal kitért arra is, hogy a mozgósítás érdekében mintegy 100 ezer fideszes aktivista járja az országot a kampány utolsó hetében.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés