Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 28 vendég böngészi
Magyarország győzött | +videó Nyomtatás E-mail
2014. október 13.

 

Három a magyar igazság, és ma megvan a harmadik – utalt Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypártok önkormányzati választási győzelmére.

 

A kormányfő a Bálna kereskedelmi, kulturális és szórakoztató központban kifejtette: „a ma este legyen a köszöneté, a gratulációé, a jól végzett munka okozta öröméé. Gratulálok Önöknek, köszönjük a bizalmat.”

 

Orbán Viktor elsőként Tarlós István főpolgármesternek gratulált. Megjegyezte, bár még nem véglegesek az eredmények, de most úgy tűnik, hogy Budapest 23 kerületéből 17 helyen adják a kormánypártok a polgármestert, ami szavai szerint azt jelenti, hogy „több, mint kétharmadunk van Budapesten”.

 

A főpolgármesterhez fordulva úgy fogalmazott: „az elmúlt évek bebizonyították, hogy Budapest a nemzet fővárosa." Hozzátette: „aligha lehet nagyobb megtiszteltetés, mintha valaki a nemzet fővárosának életét irányíthatja."

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Orbán Viktor külön köszöntötte azokat az önkénteseket, akik helyben segítették a jelöltek munkáját. „Soha sem felejtjük el, hogy miközben dolgozunk a kormányban, a polgármesteri hivatalokban, a testületekben, mi mindannyian a saját választópolgáraink vállán állunk. Köszönjük szépen, hogy tartanak bennnünket.”

 

Arra a kérdésre, hogy ki győzött ma, a kormányfő úgy válaszolt: a legfontosabb számunkra az, hogy Magyarország győzött, vagyis győzött az összefogás, az együttműködés, és győzött az egység.

 

Ezzel szemben szavai szerint alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség. „Ezért joggal mondhatjuk ma este, hogy a választás eredményének értelme és lényege, hogy Magyarország győzött” – szögezte le.

 

Ugyanakkor ismételten hangsúlyozta, hogy nincs nagyobb erő az együttműködésnél. Ennek kapcsán rámutatott, az összefogás nem jelent mást, mint a rosszabbik énünk feletti győzelmet. Három választási sikerrel a hátunk mögött azt mondhatjuk: Magyarország erős ország, mert mindegyik választáson képes volt Európában is párját ritkító összefogást teremteni – fogalmazott.

 

Az előző négy évben visszaadtuk a reményt az országnak, az előttünk álló négy évben pedig naggyá fogjuk tenni Magyarországot – emelte ki. Hozzátette: a győzelem azt jelenti, hogy jogot szereztünk arra, hogy még többet dolgozhassunk.

 

Egyúttal felhívta a figyelmet: „minden választási sikert együtt vittünk véghez, és ezt az egységet egy közös szenvedély tartja össze, amit úgy hívnak: Magyarország”.

 

Megint sikerült, együtt sikerült – jelentette ki Tarlós István. A főpolgármester köszönetet mondott mindenkinek, akinek köze volt a győzelemhez.

 

Köszönöm, köszönjük a bizalmat; ez azt jelenti, hogy tovább tudunk dolgozni, tovább tudunk menni azon az úton, amit elkezdtünk, minden akadály ellenére – hangsúlyozta.

 

A politikus gratulált valamennyi győztes Fidesz-KDNP-s kerületi polgármesternek is. Erősen számítok rájuk és a kormányra is. A kormány is számíthat rám, ránk – fűzte hozzá.

 

Együttműködünk, együtt dolgozunk, egy irányba nézünk, egy irányba dolgozunk – fogalmazott Tarlós István. Ez eddig is így volt, bár sokan igyekeztek más benyomást kelteni, amire úgy tűnik, a budapestiek többsége nem volt ma vevő. Inkább nekünk hittek, hiszen látták az eredményeket – fűzte hozzá.

 

Látták, hogy másképp dolgozunk, másképp gondolkodunk. Látták, hogy ebben a városban egy jó értelemben vett rend uralkodik el – húzta alá.

 

Tarlós István emlékeztetett, nem volt könnyű feldolgozni azt, ami itt maradt. A politikus elmondta, ezekről nem sokat beszéltek, próbálták a problémákat megoldani. Általában a problémamegoldásra helyezem a jövőben is a hangsúlyt – jegyezte meg.

 

Úgy látszik, mégsem annyira liberális ez a város. Úgy látszik, lehet úgy magyar ez a város, hogy egy nagy nemzetközi közösségbe illeszkedve megtartja saját identitását, és küzd érte ahogy ezt a miniszterelnök teszi – fogalmazott a főpolgármester. Azt tudom ígérni - bár nem lesz könnyű a munkánk -, igyekezni fogunk, számíthatnak ránk – szögezte le Tarlós István.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés