Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Közvetlen állami tulajdonba kerül a Paks II. atomerőmű fejlesztő társaság | +videó Nyomtatás E-mail
2014. október 16.

 

A paksi atomerőmű bővítése kapcsán az újabb szerződések előkészítésénél a döntési mechanizmusokat le kell rövidíteni, ezért van szükség arra, hogy az MVM Paks II. Zrt. közvetlen állami irányítás alá kerüljön - mondta Aszódi Attila.

 

A Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a szerdai budapesti kormányszóvivői tájékoztatón felidézte: 2014 januárjában a kormány államközi megállapodást kötött Oroszországgal, ennek értelmében két új atomerőmű blokk építése van előkészítés alatt. A további megvalósítási szerződések előkészítése kiemelten fontos, a tulajdonosi döntések lerövidítése érdekében kerül át az MVM Paks II.

 

Atomerőmű Fejlesztő Zrt. a Miniszterelnökség irányítása alá - közölte a kormánybiztos. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: három megvalósítási megállapodás előkészítése folyik. Az egyik az erőmű tervezésére és építésére vonatkozó feltételeket, a másik a jövőbeni működtetés és karbantartás feltételeit rögzíti, a harmadik pedig az üzemanyag-ellátás és a kiégett üzemanyag kezelésének feladatait fogja meghatározni.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ezeknek a szerződéseknek az egyeztetése folyik az orosz féllel - közölte, hozzátéve, hogy a tervek szerint a megállapodások ebben az évben aláírásra kész állapotba kerülnek. Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a társaság közgyűlésének szerdai döntéséről beszámolva elmondta: a 2012 júniusában alapított MVM Paks II. Zrt. közvetlen állami tulajdonba kerül, de az MVM Csoport továbbra is támogatja a 21. század legnagyobb beruházását.

 

Az MVM érdekelt abban, hogy a jövőben is biztonságosan, nagy mennyiségben, elérhető áron villamos energiát tudjon szolgáltatni - jelentette ki az elnök-vezérigazgató.

 

Kurucz Éva kormányszóvivő a sajtótájékoztatón elmondta: megkezdődött a 2015-ös költségvetés előkészítése. "2015 az elszámoltatás éve lesz, a 2015-ös költségvetés pedig a banki elszámoltatás költségvetése" - fogalmazott a kormányszóvivő.

 

Hozzátette: az elszámoltatás következtében több pénz marad a magyar családoknál, ami kedvezően hat a keresletre is. "Hiába szeretné az ellenzék, megszorítások most sem lesznek, banki elszámoltatás viszont igen" - szögezte le Kurucz Éva.

 

A kormány célja emellett, hogy nagyarányú bürokrácia-csökkentést indítson el Magyarországon. Mind a lakosság, mind a vállalkozók érdeke, hogy ne szembesüljenek aránytalanul nagy bürokratikus terhekkel a mindennapokban - tette hozzá.

 

(MTI - Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés